User Activity

  • Posted a comment on discussion Help on Clonezilla

    I have successfully cloned the disk with beginner mode. I first used CloneZilla in beginner mode to copy the entire disk to the new done, then used expert mode (to toggle rescue mode) on the single partition that contained bad sectors. Everything booted up nicely, with nothing whatsoever to be done. Cheers,

  • Posted a comment on discussion Help on Clonezilla

    No, the device-device mode failed regardless of the parameters I set. I can try with beginner mode, but I wanted to enable the rescue mode, as there are some bad blocks on my old drive. Will report back when I've tried beginner mode.

  • Posted a comment on discussion Help on Clonezilla

    I have taken those from my old hard drive (I didn't have time to figure out how to fix the bootloader and stuff on the new one). Here's sdb.parted.compact: valandil ~ $ cat sdb.parted.compact Model: ATA ST1000LM024 HN-M (scsi) Disk /dev/sdb: 1000GB Sector size (logical/physical): 512B/4096B Partition Table: gpt Disk Flags: Number Start End Size File system Name Flags 1 1049kB 1050MB 1049MB ntfs Basic data partition hidden, diag 2 1050MB 1322MB 273MB fat32 EFI system partition boot, esp 3 1322MB 2371MB...

  • Modified a comment on discussion Help on Clonezilla

    Hmm, you mean I should try to image the drive and show you the sda-pt.sf and sda-pt.parted.compact files contained in the image directory? As of right now I don't have an image of the drive, I used ddescue to directly copy the data of my drive onto the new one.

  • Posted a comment on discussion Help on Clonezilla

    Ok, but how I do I do that?

  • Posted a comment on discussion Help on Clonezilla

    I'm still not sure what the problem was, but ddrescue was able to copy my data to the new drive without any issue. I wll now use gparted to resize the partitions so as to use the entire drive. I imagine there was an issue with rescaling the GPT partitions, although I remember trying something that supposedly disabled parition resizing. Not sure now. I'm still interested in knowing what went wrong here, if you have any information to give me. Cheers,

  • Modified a comment on discussion Help on Clonezilla

    I have also tried using device-image mode, but that also fails. The log basically says the same thing as last time, with the added warning that the Last LBA specified by script is out of range. What's the problem here exactly? The original drive is a 1TB HDD, and I'm trying to copy to a 2 TB drive. Is the arithmetic in CloneZilla wrong somewhere? Should I just create the partition table on my new drive manually and restore partition by partition? (Sorry the lousy pictures, it's the best I can do...

  • Posted a comment on discussion Help on Clonezilla

    I have also tried using device-image mode, but that also fails. The log basically says the same thing as last time, with the added warning that the Last LBA specified by script is out of range. Should I just create the partition table on my new hard drive and restore partition by partition? What's the problem here exactly? (Sorry the lousy pictures, it's the best I can do with my current setup.)

View All

Personal Data

Username:
valandil211
Joined:
2011-08-24 18:14:16

Projects

  • Project Logo Lattice Gauge Theories Mini-research project on lattice gauge theories. Last Updated:
  • Project Logo MusicalDB   Last Updated:
  • Project Logo TPs Mini-projets dealing with numerical physics. Last Updated:

Skills

  • No skills entered.

Personal Tools