#85 OpenAxiom 1.4.0 Doesn't Work on Windows

1.4.0
closed-fixed
5
2014-10-16
2011-07-02
jrredford
No

I installed open-axiom-1.4.0-windows-i386.exe (56883931 bytes, MD5: 3f4d2f0321d6b84fa22e3c24237628c0) on my Windows XP system. When I click on the "OpenAxiom" desktop icon, I get the following message:

""
gui.exe - Entry Point Not Found

The procedure entry point _Z5qFreePv could not be located in the dynamic link library QtCore4.dll.
""

I obtained a QtCore4.dll 4.7.3.0 file (2552320 bytes, MD5: 3c84699204dbd625027d09c2a1046d22) from Qt_SDK_Win_offline_v1_1_2_en.exe (1907658896 bytes, MD5: ef5fa2992770e99e55c56b7f08b4d4a4)--having installed just the "Desktop Qt 4.7.3 MINGW" and "MinGW 4.4"--and when I put it into the same folder as OpenAxiom's gui.exe, it gives the following message:

""
gui.exe - Unable To Locate Component

This application has failed to start because mingwm10.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem.
""

I obtained a mingwm10.dll file (11362 bytes, MD5: dbda60d92e774b4acb3b1cd71f909426) from the same Qt_SDK_Win_offline_v1_1_2_en.exe, and when I put it into the same folder as OpenAxiom's gui.exe, it gives the following message:

""
gui.exe - Unable To Locate Component

This application has failed to start because libgcc_s_dw2-1.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem.
""

I obtained a libgcc_s_dw2-1.dll file (43008 bytes, MD5: c4b4409f186da70fcf2bcc60d5f05489) from the same Qt_SDK_Win_offline_v1_1_2_en.exe, and when I put it into the same folder as OpenAxiom's gui.exe, it gives the following message:

""
gui.exe - Entry Point Not Found

The procedure entry point ?trUtf8@QMetaObject@@QBE?AVQString@@PBD0H@Z could not be located in the dynamic link library QtCore4.dll.
""

Perhaps I need a different QtCore4.dll, but I don't know which one that might be.

Can a new OpenAxiom 1.4.0 Windows binary installer please be created which includes the files necessary to run the program? Thank you for your time on this matter.

Discussion

  • - 2011-07-08
    • assigned_to: nobody --> alfredoport
     
  • Gabriel Dos Reis

    • labels: --> installation
    • status: open --> open-accepted
     
  • Gabriel Dos Reis

    Thanks for the detailed report.

    We just released OpenAxiom-1.4.1 and new binaries for Windows,
    where we believe these issues have been fixed.
    Please, try the new installer and let us know.

     
  • - 2011-07-09
    • status: open-accepted --> closed-fixed
     
  • - 2011-07-09

    Hi jrredford. This problem is now fixed in 1.4.1. Please download the new binaries for Windows. Thank you for your report.

     
  • jrredford

    jrredford - 2011-07-09

    Things appear to be working. A simple GUI comes up, which is something new over the open-axiom-1.3.0-windows-i386.exe release.

    I don't suppose the graphics are supposed to be working with this new Windows release, because they aren't. And I suppose the graphics viewer has to be working in order for write commands (such as writing plots in PostScript) to also work.

    Assuming those behaviors are expected, then I haven't run into any problem. Thank you for this release.

     
  • jrredford

    jrredford - 2011-07-09
    • status: closed-fixed --> open-fixed
     
  • Gabriel Dos Reis

    • status: open-fixed --> closed-fixed
     

Log in to post a comment.

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:

JavaScript is required for this form.





No, thanks