#152 very slow responding GUI

0.9.x
closed
None
5
2006-11-29
2006-11-21
No

The App needs a visible period of time to build Windows and to perform other GUI-responses. As I work for an houre or so with the Matrixeditor, the GUI gets even slower, it can take more than a whole second just to drag a group of notes from one place to another and as I drag, the playcursor stops occasionally.

The audio/transport does not seem to be affected, loops are played OK, no dropouts, just a few xruns so far.

Version is 1.9.pre1 I got the same trouble with muse 8.1 yet NOT everytime i start the prog, (cool bug eh... ;-) )
I happens in 2-3 of 10 sessions, i´ll keep trying to fetch some useful messages from the terminal as i run it.

My System:

Ubuntu 6.10 edgy eft with rt-kernel from Ubuntumusique,
X Window System Version 7.1.1
QT 3.3.6

Discussion

  • Robert Jonsson

    Robert Jonsson - 2006-11-21

    Logged In: YES
    user_id=81832
    Originator: NO

    Hello Hartmut,

    Do you have composite enabled i xorg configuration?
    There was another report about slow gui some weeks ago, this was resolved by disabling composite.

     
  • Robert Jonsson

    Robert Jonsson - 2006-11-21
    • assigned_to: nobody --> spamatica
     
  • Hartmut Noack

    Hartmut Noack - 2006-11-21

    Logged In: YES
    user_id=843133
    Originator: YES

    I did not had composite enabeled, still i added some lines to xorg.conf to disable composite and indeed: the trouble is gone now ;-)

     
  • Robert Jonsson

    Robert Jonsson - 2006-11-29
    • status: open --> closed
     
  • Robert Jonsson

    Robert Jonsson - 2006-11-29

    Logged In: YES
    user_id=81832
    Originator: NO

    Great, I'll close it.

     

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:

JavaScript is required for this form.





No, thanks