Unable to install DRBL correctly on Debian Wheezy 7.3

2016-11-18
2016-12-18
  • Peter Brisson

    Peter Brisson - 2016-11-18

    When trying to install DRBL after a fresh install of Debian Wheezy 7.3, I get an error after running drblsrv -i as shown below. Source.list was verified and seems correct, also shown below. Any ideas?

    2nd, installing the necessary files for DRBL...
    ***********.
    Searching if mkinitrd initscripts lvm2 ntfs-3g genisoimage mkisofs lshw hwinfo aoetools dmidecode lzop lzma xz xz-utils pxz pixz lzip pigz pbzip2 lbzip2 plzip lrzip pv hfsutils hfsprogs dmsetup dmraid kpartx device-mapper tofrodos dos2unix unix2dos dhcp3-server isc-dhcp-server gdisk btrfs-tools ufsutils disktype efibootmgr syslinux-utils tftp-server iptables-services grub-efi-amd64-bin grub-efi-ia32-bin grub2-efi-modules available...
    Package initscripts exists in repository.
    Package lvm2 exists in repository.
    Package ntfs-3g exists in repository.
    Package genisoimage exists in repository.
    Package lshw exists in repository.
    Package hwinfo exists in repository.
    Package aoetools exists in repository.
    Package dmidecode exists in repository.
    Package lzop exists in repository.
    Package lzma exists in repository.
    Package xz-utils exists in repository.
    Package lzip exists in repository.
    Package pigz exists in repository.
    Package pbzip2 exists in repository.
    Package plzip exists in repository.
    Package lrzip exists in repository.
    Package pv exists in repository.
    Package hfsutils exists in repository.
    Package hfsprogs exists in repository.
    Package dmsetup exists in repository.
    Package dmraid exists in repository.
    Package kpartx exists in repository.
    Package tofrodos exists in repository.
    Package dos2unix exists in repository.
    Package isc-dhcp-server exists in repository.
    Package gdisk exists in repository.
    Package btrfs-tools exists in repository.
    Package ufsutils exists in repository.
    Package disktype exists in repository.
    Package efibootmgr exists in repository.
    Package syslinux-utils exists in repository.
    Package grub-efi-amd64-bin exists in repository.
    Package grub-efi-ia32-bin exists in repository.
    Package ntfs-3g does not provide the files of old package ntfsprogs, so ntfsprogs will be installed.
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree
    Reading state information... Done
    E: Unable to locate package init
    Warning! Some necessary packages are not installed! If you continue, maybe something will go wrong! It is better to exit now and check your /etc/apt/sources.list and internet link!
    Press Ctrl-C to stop the program! Or Press "Enter" to continue...

    Sources.list

    deb http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy main
    deb-src http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy main

    deb http://security.debian.org/ wheezy/updates main
    deb-src http://security.debian.org/ wheezy/updates main

    deb http://free.nchc.org.tw/drbl-core drbl stable
    deb-src http://free.nchc.org.tw/drbl-core drbl stable

    wheezy-updates, previously known as 'volatile'

    deb http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy-updates main
    deb-src http://ftp.us.debian.org/debian/ wheezy-updates main

    Thanks!

     
  • Steven Shiau

    Steven Shiau - 2016-11-27

    Thanks. This issue has been fixed in drbl 2.23.3. Now in unstable release. Please give it a try and let us know the results. Thanks.

    Steven

     
  • Steven Shiau

    Steven Shiau - 2016-11-27

    BTW, it's recommended to run drbl on Jessie, especially if you want to use it as Clonezilla SE purpose.

    Steven

     
  • Peter Brisson

    Peter Brisson - 2016-12-02

    Thanks Steven for the update. I've moved on to Jessie using DRBL stable version 2.22.5. for now which seems to be working great. But I do notice when creating or restoring an image, the blue screen gets overlayed by the black bash screen and displaying "Starting Cleanup of Temporary Directories". Is there anything I can do to prevent this?

    Thanks!

     
  • Peter Brisson

    Peter Brisson - 2016-12-05

    Here's a capture of the display issue of "Started Cleanup of Temporary Directories..."

     
  • Steven Shiau

    Steven Shiau - 2016-12-10

    Does that affect the restoring? Cause any issue? Or just annoying?

    Steven

     
  • Peter Brisson

    Peter Brisson - 2016-12-12

    So far I don't see any issues in restoring. Just an annoyance.

     
  • Steven Shiau

    Steven Shiau - 2016-12-18

    OK, in that case the priority to fix this is not high. Maybe some updates from upstream will fix this issue.

    Steven

     

Log in to post a comment.

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:





No, thanks