Work at SourceForge, help us to make it a better place! We have an immediate need for a Support Technician in our San Francisco or Denver office.

Close

#29 Attachments problems

closed
Rainer Link
None
5
2002-03-18
2001-12-14
Anonymous
No

Hi!

I am using amavisd-smtp-20010808 with postfix 20010228
and KAVP and have a problem with attachments. They seem
to be messed up sometimes, especially when received by
mail clients on Windows computers. Some strange empty
lines appear between header tags and that is what could
cause problems. Additionally some reports have been
received that the keycoding is messed up from time to
time, but the genral problem is in screwed attachments
and headers.

I have seen there was some kind of a bug in older
version of amavis related to metamail. Metamail is
installed on our system as well, but I could not find
from any scripts or configurations if it is used somewhere.

I am using based BestLinux R3 which is more or less
close to Redhat 7.0.

Thanks,

Andrey Tarassov
Andrey.Tarassov@sot.com

Discussion

  • Lars Hecking
    Lars Hecking
    2001-12-14

    • assigned_to: nobody --> reniar
     
  • Lars Hecking
    Lars Hecking
    2001-12-14

    Logged In: YES
    user_id=28904

    Weird. Neither postfix nor amavis mess with message bodies.
    Maybe some bugs in amavisd-smtp's smtp code?

    That said, this version is completely unsupported. It is
    basically a proff of concept, but Rainer will do no further
    work on it.

     
  • Rainer Link
    Rainer Link
    2001-12-14

    Logged In: YES
    user_id=34819

    Hum, actually amavisd-smtp is experimental. But it worked
    for me, but actually I don't use win-clients. Can you give
    me some more details whats actually going wrong?
    amavis-perl/amavisd/amavisd-smtp do not use metamail. In
    general I'd suggest to use amavisd.
    I hope to be able to release a new amavisd-smtp version when
    an amavisd release is available. But to keep the code
    changes as small as possible, the use of Config::IniFile et
    al will be abandoned.

     
  • Logged In: NO

    There was a problem with headers of mail. Below is the part of headers,
    note that there is some strange empty lines between them.

    Content-
    Type:
    multipart/mixed;
    boundary="=====================_5030165==_"

    -
    -=====================_5030165==_
    Content-Type: text/plain;
    charset="us-ascii"; format=flowed

    Some windows clients
    complained they cannot receive attachments correctly and that some
    header information is shown as a part of body of the message. I tried to
    replicate the problem myself, but everything worked for me. In Linux
    everything works fine anyways. The clients that use Windows say that
    they have never experienced problems with mail before amavis was
    installed.

    But in general as I understand it was not a good idea to use
    that amavisd-smtp snapshot and the best solution to the problem would be
    to turn to amavisd-snapshot-20010714.

    Thanks,

    Andrey Tarassov

     
  • Logged In: NO

    I have tried both and they don't seem to be working on my system... The
    messages get "(transport is unavailable)" status and are not
    delivered. Perhaps the problem is that I am not scanning mail that comes
    for the localhost, but the mail that is relayed through the server.

    I
    have now installed postfix-20011210-snapshot and reinstalled amavisd-
    smtp-20010808 and this combination is working fine except that there
    are some complaints from windows users...

    Andrey Tarassov

     
  • Rainer Link
    Rainer Link
    2002-03-18

    • status: open --> closed
     
  • Rainer Link
    Rainer Link
    2002-03-18

    Logged In: YES
    user_id=34819

    closed