#2723 remote System and Server Status down after upgrade 1.320

1.320
closed-works-for-me
5
2007-02-06
2007-02-03
Elger
No

Webmin server A monitors Webmin server A + Remote B
and
Webmin server B monitors Webmin server B + Remote A

After upgrading both servers report under "System and Server Status"
That the other (remote) services are down (While they work just fine).

Restarting Webmin does not help. The locally monitored services are correctly reported up...

This hapened before after an upgrade before.
Bugs item #1509234
Solved by: Jamie Cameron (jcameron)
Date: 2006-06-21 20:15

Discussion

  • Jamie Cameron

    Jamie Cameron - 2007-02-04

    Logged In: YES
    user_id=129364
    Originator: NO

    What kind of monitor did you setup on server A for B (and vice-versa)? Was it the 'Remote Ping', 'Webmin webserver', or something else?

     
  • Elger

    Elger - 2007-02-04

    Logged In: YES
    user_id=1284475
    Originator: YES

    Both servers use (on the remote and on it's self):
    - MySQL Database Server
    - Apache Webserver
    - Disk Space on /
    - BIND DNS Server
    - Load Average
    - QMail Server
    - Disk Space on /home
    - Samba Servers
    - Webmin Webserver
    - Usermin Webserver

    I haven't changed this configuration in months, only after the update if went wrong. Just now I could not reach webmin so I had to /etc/webmin/stop and just to be sure I even kill -9 the other processes...

    After fireing /etc/webmin/start up again I start getting these messages again:
    Monitor on xxx.xxx.xxx.xxx for 'Webmin Webserver' has detected that Webmin is down at
    Sun Feb 4 13:40:01 2007
    etc. etc...
    (where xxx is my wan ip)

    Again, the monitor on a machine it's self does work.
    I'm using slackware 10 on both boxes.

    I hope this info helps,

    Greetings,

    Elger

     
  • Jamie Cameron

    Jamie Cameron - 2007-02-05

    Logged In: YES
    user_id=129364
    Originator: NO

    Can you actually login to Webmin on the remote server though?

    Also, if the remote server is using SSL mode, is its entry in the Webmin Servers Index module on the master set to use SSL to connect?

     
  • Elger

    Elger - 2007-02-05

    Logged In: YES
    user_id=1284475
    Originator: YES

    Yes I can:
    I can login on both servers (by tyoping in the URL)
    AND I can open "the other" server by klicking "Webmin"->"Webmin Servers Index"->"The other hostname"

    Webmin is not in SSL mode (http://xxx.xxx.xxx.xxx:10000) but usermin is in SSL mode (https://xxx.xxx.xxx.xxx:20000)

    When I klick "edit" on the list of "Webmin->"Webmin server index" it reads:
    Hostname or IP address xxx.xxx.xxx.xxx Port 1000
    Server type hostname.domail.tld SSL server? yes
    Description From hostname and port
    Member of server groups
    webminservers local
    New group
    Link type Login via Webmin with username password

    Make fast RPC calls? No
    Server status Running Webmin 1.320

     
  • Jamie Cameron

    Jamie Cameron - 2007-02-06

    Logged In: YES
    user_id=129364
    Originator: NO

    Odd, that all looks correct to me.
    Does it make any difference if you change the 'Make fast RPC calls?' option to 'Yes' ?

     
  • Elger

    Elger - 2007-02-06

    Logged In: YES
    user_id=1284475
    Originator: YES

    SOLVED

    Thanks!

    Changing the "Make fast RPC calls?" option made it all working again.

    So for others having the same problem after upgrading to 1.320
    Go to : "Webmin" -> "Webmin server index" edit the server by clicking "edit" next to the server and set "Make fast RPC calls?" to "Yes"

     
  • Elger

    Elger - 2007-02-06
    • labels: --> System and Server
      Status
    • milestone: --> 1.320
    • assigned_to: nobody --> jcameron
    • status: open --> closed-works-for-me
     

Log in to post a comment.