Content-type: multipart/alternative; boundary="Boundary_(ID_Dvs6GGFRCu3f6HEO4TkE5Q)" --Boundary_(ID_Dvs6GGFRCu3f6HEO4TkE5Q) Content-type: text/plain; charset=us-ascii Content-transfer-encoding: 7BIT If you click on the Response sub-tab is there any message there? Have you tried looking in your Apache error logs? - Demian From: Byron Smith [mailto:byron@webwired.com.au] Sent: Tuesday, June 28, 2011 9:32 AM To: Demian Katz; vufind-tech@lists.sourceforge.net Subject: RE: [VuFind-Tech] Testing VuFind Driver for ILS Thanks for the information Demian, I installed Firebug as per the instructions and have noticed it has returned with 500 Internal Error Server Error. I guess this means my driver is not configured correctly in some aspect? Are there any other logs I can use to get further detail about this error to point me in the right direction for correcting this problem? Below is the screenshot of my results: [cid:image001.jpg@01CC3576.79AA03A0] Regards, Byron ________________________________ From: Demian Katz [mailto:demian.katz@villanova.edu] Sent: Tuesday, 28 June 2011 11:17 PM To: Byron Smith; vufind-tech@lists.sourceforge.net Subject: RE: [VuFind-Tech] Testing VuFind Driver for ILS If you are seeing "Loading..." on the search results, that probably means that something is failing during the AJAX call to retrieve data from the ILS driver. You might get more information if you follow step 2 here: http://vufind.org/wiki/ils_driver_troubleshooting If that isn't helpful, it's probably easier to do some initial testing on a page that doesn't involve AJAX, since it's less complicated to add debug messages in the code and then see them on the screen. For example, if you go to the default "Holdings" tab of any record page, that should trigger a call to your driver's getHolding() method, which may be easier to troubleshoot than getStatuses(). I hope this helps get you started - please let me know if you need more details! - Demian From: Byron Smith [mailto:byron@webwired.com.au] Sent: Tuesday, June 28, 2011 8:39 AM To: vufind-tech@lists.sourceforge.net Subject: [VuFind-Tech] Testing VuFind Driver for ILS Hi All, I am currently trying to create a new driver for VuFind that connects to a new ILS called Evolve. I have created it based off the Horizon driver since this is one of the few VuFind drivers I can find that connects to a MSSQL database. Does anyone have information on the best way to go about testing this new driver I am creating? I have set the driver up within VuFind and restarted both Vufind and Apache but I am just getting the word 'loading' returning where VuFind is linking back to the ILS. What is the best way to tell if I have at least made a successful connection to the database and if any data is returning? Thanks to anyone who might be able to help! Cheers, Byron --Boundary_(ID_Dvs6GGFRCu3f6HEO4TkE5Q) Content-type: text/html; charset=us-ascii Content-transfer-encoding: quoted-printable

If you click on the Response sub-tab is there any message there?  Have you tried looking in your Apache error logs?

 

- Demian

 

From: Byron Smith [mailto:byron@webwired.com.au]
Sent: Tuesday, June 28, 2011 9:32 AM
To: Demian Katz; vufind-tech@lists.sourceforge.net
Subject: RE: [VuFind-Tech] Testing VuFind Driver for ILS<= /span>

 

Thanks for the information Demian, I installed Firebug as per t= he instructions and have noticed it has returned with 500 Internal Error Serve= r Error.  I guess this means my driver is not configured correctly in so= me aspect?  Are there any other logs I can use to get further detail abou= t this error to point me in the right direction for correcting this problem? Below is the screenshot of my results:

 

 

Regards,

 

Byron

 


From: Demian Katz [mailto:demian.katz@villanova.edu]
Sent: Tuesday, 28 June 2011 11:17 PM
To: Byron Smith; vufind-tech@lists.sourceforge.net
Subject: RE: [VuFind-Tech] Testing VuFind Driver for ILS
=

 

If you are seeing “Loading…” on the search= results, that probably means that something is failing during the AJAX call to retrieve d= ata from the ILS driver.  You might get more information if you follow step 2 h= ere:

 

http://vufind.org/wiki/ils_driver_troubleshooting

 

If that isn’t helpful, it’s probably easier to d= o some initial testing on a page that doesn’t involve AJAX, since it’s less co= mplicated to add debug messages in the code and then see them  on the screen.  For example, if you go to the default “Holdings” tab of any record = page, that should trigger a call to your driver’s getHolding() method, which may= be easier to troubleshoot than getStatuses().

 

I hope this helps get you started – please let me know= if you need more details!

 

- Demian

 

From: Byron Smith [mailto:byron@webwired.com.au]
Sent: Tuesday, June 28, 2011 8:39 AM
To: vufind-tech@lists.sourceforge.net
Subject: [VuFind-Tech] Testing VuFind Driver for ILS

 

Hi All,

 

I am currently trying to create a new driver for VuFind that connects to a ne= w ILS called Evolve.  I have created it based off the Horizon driver sin= ce this is one of the few VuFind drivers I can find that connects to a MSSQL database.  Does anyone have information on the best way to go about testing this new driver I am creating?  I have set the driver up withi= n VuFind and restarted both Vufind and Apache but I am just getting the word ‘loading’ returning where VuFind is linking back to the ILS.&nb= sp; What is the best way to tell if I have at least made a successful connection to the database and if any data is returning?  Thanks to anyone who might be = able to help!

 

Cheers,

 

Byron

 

--Boundary_(ID_Dvs6GGFRCu3f6HEO4TkE5Q)--