#38 install problems, build non-root, separate system

closed-fixed
None
5
2007-03-31
2006-04-17
No

I have tried to build and install tripwire 2.4.0.1, and
have come across a number of related problems.

If I run configure as a non-root user then it does not
correctly locate sendmail, which is in /usr/sbin, not
in my path. Simplest workaround: I suggest change to
INSTALL file to say prefix "/sbin:/usr/sbin:" to $PATH

make install
fails: ./install/install.sh not found
The suggestion in bug report 1391644 about linking
contrib to install does not work, for two reasons:
1. it ignores $prefix
and
2. when I try to use
make DESTDIR=/some/path install
it is no good, because I think the install.sh script
should be run on the target machine not the build
machine. My target machine (router) does not have a
compiler installed. The contrib/make-bin-dist is a bit
too cheesy (and inaccurate) for my taste. As a minimum
the INSTALL text could be amended to say that this does
not work at the moment.

Discussion

  • Cameron Davidson

    Logged In: YES
    user_id=978441

    Sorry, should have read the news first.

     
  • Ron Forrester

    Ron Forrester - 2007-03-31

    Logged In: YES
    user_id=64576
    Originator: NO

    Both of these issues are correctly addressed in the upcoming 2.4.1.2 release.

     
  • Ron Forrester

    Ron Forrester - 2007-03-31
    • assigned_to: nobody --> itripn
    • status: open --> closed-fixed
     

Log in to post a comment.

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:





No, thanks