#1 screen resolution out-of-range for resolution 1440x900

future
closed
None
5
2015-05-28
2010-01-10
Anonymous
No

Hello,

I am using Trigger 0.5.2 (in Ubuntu 9.10 64bits).
I have a screen HP w1907 (resolution 1440x900).
When the game is started, the screen itself diplays an error message saying "Input Signal Out of Range. 1440x900 - 60Hz".
I guess the Trigger interface is out-of-range. This error message internal to the screen cannot be skipped and the screen is automatically shutdown after a about 1 min.

Thanks.
Guillaume
(guillaume.audirac-at-gmail.com)

== Output when run from the terminal ==
$ trigger-rally
Trigger init
Build: 0.5.2 on May 4 2009 at 05:21:00
Initialising PhysFS
Set writable user directory to "/home/guillaume/"
Reset writable user directory to "/home/guillaume/.trigger"
Application base directory "/usr/games/"
Main game data directory datadir="/usr/share/games/trigger-rally"
Loading game configuration
Initialising SDL
Create window and set video mode
Found 0 joysticks
GLEW initialized
Graphics: NVIDIA Corporation GeForce 6200 TurboCache(TM)/PCI/SSE2
Using OpenGL 2.0
Initialising render subsystem
Initialising texture subsystem [SDL_Image]
Initialising effects subsystem
Initialising model subsystem
Initialising audio subsystem [OpenAL]
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
bt_audio_service_open: connect() failed: Connection refused (111)
Performing app load
Loading image "textures/splash/splash.jpg"
Initialisation complete, entering main loop
Loading image "/textures/consolefont.png"
Loading image "/textures/splash/endgame.jpg"
Loading image "/textures/life_helmet.png"
Loading image "/textures/arrow.png"
Loading image "/textures/detail.jpg"
Loading image "/textures/dust.png"
Loading image "/textures/shadow.png"
Loading image "/textures/dial_rev.png"
Loading image "/textures/dial_speed.png"
Loading image "/textures/dial_gear.png"
Loading sample "/sounds/engine1.wav"
Loading sample "/sounds/wind.wav"
Loading sample "/sounds/evo_sound/clank1.wav"
Loading sample "/sounds/gravel2.wav"
Loading sample "/sounds/evo_sound/clank3.wav"
Loading levels and events
/events/triggercup/warmup/warmup.level
maps/desertstorm/storm.level
maps/lunar/lunar.level
/events/triggercup/bigjump/jump.level
/events/triggercup/monkeybusiness/monkey.level
/events/triggercup/oldmacdonald/farm.level
Exit requested
Shutting down audio subsystem
Shutting down model subsystem
Shutting down effects subsystem
Shutting down texture subsystem
Shutting down render subsystem
Shutdown complete

Discussion

  • Nobody/Anonymous

    hi
    I have the same problem...just do this:
    $ nano ~/.trigger/trigger.config
    then change width="800" to width="1440" and height="600" to height="900"
    It should work then...

     
  • Iwan Gabovitch (qubodup)

    This could be solved by making default settings run trigger in windowed mode rater than full-screen.

     
  • Iwan Gabovitch (qubodup)

    Fixed in r95

     
  • Iwan Gabovitch (qubodup)

    • status: open --> closed
    • assigned_to: qubodup
    • Group: --> v1.0_(example)
     

Log in to post a comment.