#1361 Image Galleries : Thumbnail Generation Not Working

v1.8
open-accepted
nobody
6
2004-03-07
2004-03-07
No

Image thumbnail generation for 1.8 dose not seem to
work. Tested on a FreeBSD system with MySQL.

Test enviroment:
Fresh install of Tikiwiki 1.8, downloaded on 4-6-04
FreeBSD 4.9-STABLE
MySQL 3.5

First test done with settings for storing images on the
local filesystem.

Set thumbnail size is default, 80x80

Image output is as fallows on the filesystem.

-rw-r--r-- 1 www www 32353 Mar 6 20:08
38d81ffb6add79034513a336035a12d3
-rw-r--r-- 1 www www 32353 Mar 6 20:08
38d81ffb6add79034513a336035a12d3.thumb

As you can see, thumbnail is stored at the same size as
the original. Output on the screen complies.

Retested with images stored in MySQL. Results are the
same.

No known cause. Any comments would be nice

Thomas/nova@bitchx.org

Discussion

  • Philippe Cloutier

    • priority: 5 --> 6
    • summary: Image Thumbnail Generation Not Working --> Image Galleries : Thumbnail Generation Not Working
    • status: open --> open-accepted
     
  • Philippe Cloutier

    Logged In: YES
    user_id=738765

    I first heard of such problems just before 1.7.4 release.
    After release I had myself a test Tiki under Windows with
    one image gallery broken, and another one working... that's
    rather strange.
    We've got similar bug reports multiple times since.

     
  • Thomas Burnham

    Thomas Burnham - 2004-03-07

    Logged In: YES
    user_id=31656

    In addition, you cannot upload a separate thumbnail file. It
    will still use the original file, and ignore the additional
    thumbnail.

     
  • Thomas Burnham

    Thomas Burnham - 2004-03-07

    Logged In: YES
    user_id=31656

    Updating this item for category / group / subject line or other
    data. No real change to the item, just house-keeping.

     
  • Nobody/Anonymous

    Logged In: NO

    I had this exact problem with my tiki install....I found a
    fix for it a couple days ago....the problem with with the
    configuration of GD on PHP...here is my configure stmt:

    './configure' '--prefix=/www/php'
    '--with-apxs2=/www/bin/apxs'
    '--with-config-file-path=/www/php' '--enable-sockets'
    '--with-mysql=/usr/local/mysql' '--with-zlib-dir=/usr/local'
    '--with-gd' '--with-jpeg-dir=/usr' '--with-png-dir=/usr'

    I reconfigured php after an install of libJpeg and libPNG.
    After another make it worked great, even the scaling on the
    thumbnail generation worked....

     

Log in to post a comment.