Flashing screen, Intel(R) G33/G31

Feedback
2011-10-21
2015-07-29
  • Paul D Smith

    Paul D Smith - 2011-10-21

    Stellarium looks great - when it's not flashing. Anyone able to direct to
    settings which work with an onboard Intel G33/31 chipset and Windows XP?

    Thanks,
    Papadeltasierra

     
  • Shmuel Goldstein

    I have the same problem with the new 0.11.1, and it is extremely annoying.
    When starting Stellarium up, it flashes, and when I move on the screen it
    flashes. I'm considering re-installing an older version.

    But

    There might be a fix.

    Anyone know?

     
  • Alexander Wolf

    Alexander Wolf - 2011-11-08

    Please try opens file config.ini and set maximum_fps as 50 or 60

     
    • Comment has been marked as spam. 
      Undo

      You can see all pending comments posted by this user  here

      Anonymous

      Anonymous - 2015-07-29

      Merci !

       
  • barrykgerdes

    barrykgerdes - 2011-11-08

    I don't have any problem with the G31 Intel chip set on XP but I do have a
    problem in Widows 7 64 bit that I got over by resetting the screen display.

    Barry

     
  • Paul D Smith

    Paul D Smith - 2011-11-09

    I found a config.ini containing a "maximum_fps" and set this to 60 (as that's
    what my monitor refresh rate is) but this seems to have made no difference at
    all. The reported framerate still jumps all over the place, including going
    higher than 60, and Stellarium still flashes.

    Is there perhaps another config.ini which is being used in preference to the
    one I found? I even tried setting the max, and min framerates to 60, expecting
    to force it fixed, but still the reported framerate jumped around.

     
  • Bogdan Marinov

    Bogdan Marinov - 2011-11-11

    If you graphics card has some kind of control panel (in Windows), try finding
    the VSync / vertical synchronization option and experiment with it. You can
    also experiment with the other options. :)

     

Log in to post a comment.