Anonymous - 2013-08-20

Hi all,

i just installed le 0.12.2 on my XP 32 bit... cannot start it, it launches, then i get a dark screen and then a windows box telling me it will be closed :(

Here is the log.txt, i guess there is a problem with my ATI SiS mirage 3 card. I found on the forum people can use it and i guess there is an update problem but i can't find a updated version for my driver...

If somebody have an idea, i'll appreciate a lot as i really like this soft (it work find on another of my computer, but i just wanted to get it working for my children)

Thanks for help !


2013-08-20T22:44:04
Windows XP
Compiled using MinGW GCC 4.6.2
Qt runtime version: 4.8.5
Qt compilation version: 4.8.5
Addressing mode: 32-bit
Total memory: 2047 MB (unreliable)
Total virtual memory: 2047 MB (unreliable)
Physical memory in use: 30%
Processor speed: 3466 MHz
Processor name: Intel(R) Celeron(R) D CPU 3.46GHz
C:\Program Files\Stellarium\stellarium.exe


[ This is Stellarium 0.12.2 - http://www.stellarium.org ]
[ Copyright (C) 2000-2013 Fabien Chereau et al ]


Writing log file to: "C:\Documents and Settings\Olivier\Application Data\Stellarium\log.txt"
File search paths:
0 . "C:\Documents and Settings\Olivier\Application Data\Stellarium"
1 . "."
Config file is: "C:\Documents and Settings\Olivier\Application Data\Stellarium\config.ini"
Going to initialize the OpenGL 2 renderer
OpenGL supported version: "1.5.0"
Qt GL paint engine is: "OpenGL"
StelQGL2Renderer::init : Failed because Qt paint engine is not OpenGL2
If paint engine is OpenGL3 or higher, this code needs to be updated
Failed to initialize the OpenGL 2 renderer, falling back to the OpenGL 1 renderer
OpenGL supported version: "1.5.0"
Qt GL paint engine is: "OpenGL"
GL vendor is "SiS"
GL renderer is "Mirage Graphics3"