#158 Error at german umlauts when replying to base64-encoded mail

open
nobody
None
5
2006-12-28
2006-12-28
katho
No

Hello,

today I received a base64-encoded mail. When opening the mail, all german umlauts where displayed correct. But when replying to that mail, all german umlauts where replaced with strange charakters (happens on subject line and mail body). With 8bit-encodet mails everything works fine. Are there any patches/workarounds?

Some info about my server:
http://www.kaiserauer.org/index.php?site=serverinfo/serverinfo

SquirreMail Version:
1.4.9a (CVS updated) with today's german locale

greets
Thomas

Discussion

  • katho

    katho - 2006-12-28
    • summary: Error at german umlauts when replying to base64-encodet mail --> Error at german umlauts when replying to base64-encoded mail
     
  • katho

    katho - 2006-12-28

    Logged In: YES
    user_id=1104355
    Originator: YES

    Maybe also relevant:
    The base64 encodet mail uses charset="UTF-8",
    the 8bit encodet mail uses charset="iso-8859-1".

    If there are other information needed, please tell me, I'll keep a copy of the mail.

    greets Thomas

     
  • Tomas Kuliavas

    Tomas Kuliavas - 2007-01-03

    Logged In: YES
    user_id=225877
    Originator: NO

    Enable lossy_encoding in SquirrelMail configuration.

     
  • katho

    katho - 2007-01-06

    Logged In: YES
    user_id=1104355
    Originator: YES

    Hi,

    sorry for my late reply, but I was out for holiday.
    Your tip "enable lossy_encoding" really solved my problem, much thanks to you!

    greets
    Thomas

     

Log in to post a comment.

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:





No, thanks