#2427 category images not displayed in IE

Slash 2.3/2.4
closed-fixed
9
2003-05-12
2003-04-28
Ed Sanders
No

IE (IE6 at least) fails to recognise that width="" means
use original width, not width=0, and as such renders all
category images (the inline images with each news
post) as having 0 width and 0 height i.e. invisible.
Mozilla seems to not have this problem.

Discussion

  • Ed Sanders

    Ed Sanders - 2003-04-28
    • priority: 5 --> 9
     
  • Ed Sanders

    Ed Sanders - 2003-04-28

    Logged In: YES
    user_id=355216

    of course the fix to this is to remove the widht and height
    properties completely

     
  • Brian Aker

    Brian Aker - 2003-04-29

    Logged In: YES
    user_id=25967

    All of slashdot has width, height... so I assume you mean
    this for sites installing their own imageS?

     
  • Rob Malda

    Rob Malda - 2003-04-29
    • priority: 9 --> 1
    • assigned_to: nobody --> pudge
     
  • Rob Malda

    Rob Malda - 2003-04-29

    Logged In: YES
    user_id=288856

    Why in the universe ed_g2s thinks this is a priority 9 bug
    is beyond me ;)

    Setting this to a reasonable priority (eg, none) and
    assigning it to pudge.

     
  • lightforce

    lightforce - 2003-05-01

    Logged In: YES
    user_id=769067

    I can confirm the bug, but I'm not sure about the specific
    cause. The category images display at the top of the page,
    but not in the individual stories. See
    http://www2.gvsu.edu/~haskinb/slashscreen.jpg for an IE
    screenshot. Mozilla does not display this behavior.

    The problem occurs on Slashdot, but not on Slashcode. I
    haven't checked any other Slash-based sites.

    I'm running IE 6.0.2x and Mozilla 1.3 on Windows 98.

     
  • Chris Nandor

    Chris Nandor - 2003-05-02

    Logged In: YES
    user_id=3660

    I don't know what this is referring to. Can someone give me
    an example, a URL with sample HTML, a complete IMG tag?

     
  • Prasenjeet Dutta

    Logged In: YES
    user_id=487671

    This page shows the problem (tested with IE6 for Windows):
    http://www.chaoszone.org/misc/729211.html

    The culprit is the width="" height="" attributes in the topic
    icon IMG tag.

     
  • Daniel M. Hendricks

    Logged In: YES
    user_id=513897

    This problem has yet to be resolved and was duplicated in
    bug 734708. It seems like it would be an easy fix - disallow
    null values for the WIDTH and HEIGHT on an image. Here is
    the problem:

    <IMG SRC="//images.slashdot.org/topics/topicdoj.gif"
    WIDTH="" HEIGHT="" BORDER="0" HSPACE="20"
    VSPACE="10" ALT="The Courts" TITLE="The Courts">

    As you can see, width and height are empty values. This
    breaks in Internet Explorer, since IE apparently translates
    blank values as zero.

    Illustration of the problem:
    http://red.entropy.cc/~dan/images/no-icons-in-ie.gif

     
  • Jamie McCarthy

    Jamie McCarthy - 2003-05-10
    • labels: --> User Interface
    • milestone: --> Slash 2.3/2.4
    • priority: 1 --> 9
    • assigned_to: pudge --> jamiemccarthy
     
  • Jamie McCarthy

    Jamie McCarthy - 2003-05-10

    Logged In: YES
    user_id=3889

    I'm on it.

     
  • Jamie McCarthy

    Jamie McCarthy - 2003-05-10

    Logged In: YES
    user_id=3889

    Fixed, and I'll make it live tonight when I get back to my
    office...

     
  • Jamie McCarthy

    Jamie McCarthy - 2003-05-10
    • assigned_to: jamiemccarthy --> cmdrtaco
    • status: open --> open-fixed
     
  • Rob Malda

    Rob Malda - 2003-05-12
    • status: open-fixed --> closed-fixed
     

Log in to post a comment.