On 25 April 2012 at 16:17 topper1010@lavabit.com wrote:

> I'm having a hard time getting sigrok running with fx2lafw. Host is
> running ubuntu 11.10. I'm getting the unhelpful -99 (LIBUSB_ERROR_OTHER)
> error.
>
> Libusb complains about: warning [libusb_control_transfer] unrecognised
> status code 1
>
> All source fresh from git.
>
> # export LIBUSB_DEBUG=3
> # sigrok-cli -d 0 --time 2s -l 5
>
> .... snip ...
>
> sr: initializing chronovu-la8 driver
> sr: initializing fx2lafw driver
> sr: ezusb: uploading firmware to device on 1.20
> sr: ezusb: setting CPU reset mode on...
> sr: ezusb: Uploading firmware at
> /usr/local/share/libsigrok/firmware/fx2lafw-saleae-logic.fw
> sr: ezusb: Uploaded 4096 bytes
> sr: ezusb: Uploaded 4096 bytes
> sr: ezusb: Uploaded 4096 bytes
> sr: ezusb: Uploaded 4024 bytes
> sr: ezusb: Firmware upload done
> sr: ezusb: setting CPU reset mode off...
> sr: dev: sr_dev_has_hwcap: requesting hwcap 2
> sr: dev: sr_dev_has_hwcap: found hwcap 2
> sr: dev: sr_dev_has_hwcap: requesting hwcap 2
> sr: dev: sr_dev_has_hwcap: hwcap 2 not found
> sr: dev: sr_dev_has_hwcap: requesting hwcap 2
> sr: dev: sr_dev_has_hwcap: found hwcap 2
> sr: dev: sr_dev_has_hwcap: requesting hwcap 2
> sr: dev: sr_dev_has_hwcap: hwcap 2 not found
> libusb:warning [libusb_control_transfer] unrecognised status code 1 sr:
> fx2lafw: Unable to get version info: -99.
> sr: fx2lafw: Failed to retrieve firmware version information.
> sr: fx2lafw: Unable to open device.
> sr: session: sr_session_dev_add: dev_open failed (-1)
> Failed to use device.
> sr: fx2lafw: Closing device 0 on 1.20 interface 0.
>
> Any ideas?
>
> Thanks
>
> -- Martin

 

Hi Martin,

 

That error looks interesting. The reason we deleted the old saleae-logic driver was so that we could get a wider audience of testers for this new driver, so this is helpful information. 

 

You seem to have found a problem with my CMD_GET_FW_VERSION command. I noticed something the other day in the firmware that might be relevant, and I made a patch which I will submit soon.

 

You do have the git head fx2lafw installed, right? Does this problem occur on all machines? Do you have more than one type of host controller in your machine? Do these make a difference? 

 

I'm having a busy couple of weeks, so I don't have much time to look at the problem for a few days. But hopefully we can track down the problem in the next few days.

 

Joel