After inputting an auto-generated encryption password like "%z{UYv8)sik]" during the "s3cmd --configure" steps, any following commands to s3cmd by the same user result in an error as shown below:

alec@[...]:/tmp$ s3cmd sync . s3://mybucket/

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    An unexpected error has occurred.
  Please report the following lines to:
   s3tools-bugs@lists.sourceforge.net
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Problem: ValueError: unsupported format character 'z' (0x7a) at index 1
S3cmd:   1.0.0

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/s3cmd", line 2006, in <module>
    main()
  File "/usr/bin/s3cmd", line 1795, in main
    cfg = Config(options.config)
  File "/usr/share/s3cmd/S3/Config.py", line 88, in __init__
    self.read_config_file(configfile)
  File "/usr/share/s3cmd/S3/Config.py", line 105, in read_config_file
    cp = ConfigParser(configfile)
  File "/usr/share/s3cmd/S3/Config.py", line 142, in __init__
    self.parse_file(file, sections)
  File "/usr/share/s3cmd/S3/Config.py", line 170, in parse_file
    print_value = (data["value"][:2]+"...%d_chars..."+data["value"][-1:]) % (len(data["value"]) - 3)
ValueError: unsupported format character 'z' (0x7a) at index 1

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    An unexpected error has occurred.
    Please report the above lines to:
   s3tools-bugs@lists.sourceforge.net
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Looks like the string is being evaluated in some way that it should not be.

Cheers
Alec