Ok, I've run gdb rgseq and it shows:
-----------------------------------------------
Rosegarden 4-0.9.7 - AlsaDriver - alsa-lib version 1.0.3a
JackDriver::jackSampleRate - sample rate changed to 44100
[New Thread 31787952 (LWP 29076)]
[New Thread 95910832 (LWP 29077)]
[New Thread 50346928 (LWP 29078)]
[New Thread 112184240 (LWP 29079)]
[New Thread 60836784 (LWP 29080)]
JackDriver::jackGraphOrder
JackDriver::jackGraphOrder
JackDriver::jackGraphOrder
JackDriver::jackGraphOrder
JackDriver::jackGraphOrder

JackDriver::initialiseAudio - JACK sample rate = 44100Hz, buffer size = 1024
JackDriver::initialiseAudio - creating disk thread
JackDriver::initialiseAudio - found 2 JACK physical outputs
JackDriver::initialiseAudio - connecting from "rosegarden:master out L" to "alsa_pcm:playback_1"
JackDriver::initialiseAudio - connecting from "rosegarden:master out R" to "alsa_pcm:playback_2"
JackDriver::initialiseAudio - JACK playback latency  0.046439909R
JackDriver::initialiseAudio - JACK record latency  0.000000000R
JackDriver::initialiseAudio - initialised JACK audio subsystem

  ALSA Client information:

    64,0 - (EMU10K1 MPU-401 (UART) - Rawmidi 0, EMU10K1 MPU-401 (UART))                 (DUPLEX) [ctype 2, ptype 2, cap 127]
    65,0 - (Emu10k1 WaveTable, Emu10k1 Port 0)          (WRITE ONLY) [ctype 2, ptype 2078, cap 66]
    65,1 - (Emu10k1 WaveTable, Emu10k1 Port 1)          (WRITE ONLY) [ctype 2, ptype 2078, cap 66]
    65,2 - (Emu10k1 WaveTable, Emu10k1 Port 2)          (WRITE ONLY) [ctype 2, ptype 2078, cap 66]
    65,3 - (Emu10k1 WaveTable, Emu10k1 Port 3)          (WRITE ONLY) [ctype 2, ptype 2078, cap 66]

Creating device 0 in Play mode for connection 65:0 Emu10k1 Port 0 (write)
Default device name for this device is MIDI soundcard synth
Creating device 1 in Play mode for connection 65:1 Emu10k1 Port 1 (write)
Default device name for this device is MIDI soundcard synth 2
Creating device 2 in Play mode for connection 65:2 Emu10k1 Port 2 (write)
Default device name for this device is MIDI soundcard synth 3
Creating device 3 in Play mode for connection 65:3 Emu10k1 Port 3 (write)
Default device name for this device is MIDI soundcard synth 4
Creating device 4 in Play mode for connection 64:0 EMU10K1 MPU-401 (UART) (duplex)
Default device name for this device is MIDI external device
Creating device 5 in Record mode for connection 64:0 EMU10K1 MPU-401 (UART) (duplex)
Default device name for this device is MIDI hardware input device
    Current timer set to "system timer"
    Record port set to (64, 0)

AlsaDriver::initialiseMidi -  initialised MIDI subsystem

----------------------------------------
Now I'm starting rg --existingseq:
could not attach as client (duplicate client name?)
trying without Euro
trying without Euro
trying without Euro
Profiler : id = RosegardenGUIDoc::syncDevices - elapsed = 0ms CPU,  0.188463000R real
RosegardenGUIDoc::xmlParse (reader.parse()): 50ms elapsed
trying without Euro
trying without Euro
AudioInstrumentParameterPanel::slotSelectAudioRecordLevel(0)
AudioInstrumentParameterPanel::slotSelectAudioLevel(0)
AudioInstrumentParameterPanel::slotSelectAudioRecordLevel(0)
AudioInstrumentParameterPanel::slotSelectAudioLevel(0)
Profiler : id = RosegardenGUIDoc::syncDevices - elapsed = 0ms CPU,  0.189905000R real

----------------------------------
It starts. I setup sync:
seq timer = PCM capture 0-0-1
Send MIDI clock = off
JACK tr mode = Sync
MMC tr mode = off
and rgseq in gdb shows:

many of WARNING: AudioInstrumentMixer::generateBuffers: couldn't lock ring buffer into real memory, performance may be impaired
    Current timer set to "PCM capture 0-0-1"
AlsaDriver::processEventsOut - Rosegarden to follow JACK transport
Connected to input 0
AlsaDriver::processEventsOut - Rosegarden MMC Transport DISABLED
Connected to input 0
AlsaDriver::processEventsOut - Rosegarden MIDI CLOCK DISABLED
Connected to input 0
JackDriver::setAudioPorts(0,0)
Connected to input 0

-------------------------------
Now I'm starting audio track recording:
WARNING: RecordableAudioFile::initialise: couldn't lock buffer into real memory, performance may be impaired
AlsaDriver - initialisePlayback
AlsaDriver::stopClocks
... many of WARNING: AudioInstrumentMixer::generateBuffers: couldn't lock ring buffer into real memory, performance may be impaired
RosegardenSequencerApp::isTransportSyncComplete: token 0, current token 0
AudioInstrumentMixer::resetAllPlugins!
AlsaDriver::stopClocks: ALSA time now is  0.000000000R
AlsaDriver - initialisePlayback
processMidiOut[0]: event is at  0.000000000R ( 0.000000000R ahead of queue time)
processMidiOut[0]: JACK time is  297.912018112R ahead of ALSA time
processMidiOut[0]: instrument 2015 -> output device 65:0
pitch: 57, velocity 120, duration  0.000030000R
Connected to input 0
AlsaDriver::startClocks
... many of WARNING: AudioInstrumentMixer::generateBuffers: couldn't lock ring buffer into real memory, performance may be impaired
RosegardenSequencerApp::isTransportSyncComplete: token 0, current token 0
start: asking for start, setting waiting
RosegardenSequencerApp::incrementTransportToken: incrementing to 1
Connected to input 0
RecordableAudioFile::write: 0 frames available to write on channel 0
Connected to input 0
jackSyncCallback(3, 21187878), m_waiting 1, playing 1
RosegardenSequencerApp::isTransportSyncComplete: token 0, current token 1
Sync complete
Connected to input 0
jackSyncCallback(3, 0), m_waiting 1, playing 1
RosegardenSequencerApp::isTransportSyncComplete: token 0, current token 1
Sync complete
Connected to input 0
AlsaDriver::startClocks: startClocksApproved
RecordableAudioFile::buffer: buffering 1024 frames on channel 0
RecordableAudioFile::buffer: buffering 1024 frames on channel 1

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 60836784 (LWP 29080)]
0x0043cea1 in Rosegarden::RingBuffer<float, 1>::write(float const*, unsigned) () from /usr/lib/libRosegardenSequencer.so.0

subgraph starting at rosegarden timed out (subgraph_wait_fd=9, status = 0, state = Running)
client rosegarden error: awake_at = 48472983280 state = 2 timed_out = 2

----------------------------------------
And rosegarden shows:
warnings about fonts....
AudioInstrumentParameterPanel::slotSelectAudioRecordLevel(0)
AudioInstrumentParameterPanel::slotSelectAudioLevel(0)
AudioInstrumentParameterPanel::slotSelectAudioRecordLevel(0)
AudioInstrumentParameterPanel::slotSelectAudioLevel(0)


Ah, what can be wrong?

thanx
michalz


Guillaume Laurent wrote:
On Wednesday 31 March 2004 10:05, Michal Zeravik wrote:
  
A trace from running rosegardensequencer in gdb (and then running
rosegarden with the --existingsequencer option, and trying to record)
would be helpful too.
      
Ok, I've run rgseq, it shows .....:
Rosegarden 4-0.9.7 - AlsaDriver - alsa-lib version 1.0.3a
    

You misunderstood what Chris asked. We need you to run rosegardensequencer 
from gdb. From a terminal window, do this :

$ gdb rosegardensequencer
(gdb) run