#156 "Authentication required" w00t?

closed-invalid
5
2015-02-28
2010-11-04
No

Hello,

I have a problem with your connector or/and redmine. I have correctly installed the last version of your plugin for the server side, all seems to be ok, the plugin is here. I have Redmine 1.0.1 via Bitnami and Mylyn 3.4.2.v20100916

I succeed to import my tasks but everytime I want to submit a task, it asks me an authentication. I try my redmine account (which works, because I succeed to log in via the webapp) but nothing, "authentication required".

I didn't tick "authentication required" on in redmine, no API Rest too. Could you help me?

Redmine is on my own machine, so everything is local.

Thank you.

@_kud

Discussion

  • Oliver Gierke

    Oliver Gierke - 2010-11-04

    Same here… but remote Redmine 1.0.1, Mylyn Plugin 2.7.0. I can read tasks create queries but not submit anything. No logs unfortunately

     
  • Anonymous - 2010-11-04

    Execute HTTP GET-Method /redmine/mylyn/issues project_id=4&fields[]=status_id&operators[status_id]=o&values[status_id][]=&fields[]=assigned_to_id&operators[assigned_to_id]==&values[assigned_to_id][]=1

    This is what it does when I submit a ticket. Though : 'An exception stack trace is not available.'

    And about my mylyn version, it was for eclipse itself, for server side, it's 2.7.0RC3

     
  • Sven Krzyzak

    Sven Krzyzak - 2010-11-07

    Runs your server with CGI?

     
  • Anonymous - 2010-11-07

    I have no idea. I use Redmine with Bitnami.

     
  • wanson

    wanson - 2010-11-09

    I'm having the same problem.
    I run Redmine with this command: ruby script/server webrick -e production
    (Redmine 1.0.2, connector 0.1.0.201010112030)
    Please fix it

     
  • Nobody/Anonymous

    I have the same problem

    When i was eclipse 3.5 this work but with eclipse 3.6 no

    (Sorry for my poor English)

     
  • Comment has been marked as spam. 
    Undo

    You can see all pending comments posted by this user  here

    Anonymous - 2010-11-13

    Same problem, first trial of Redmine (1.0.3), Eclipse 3.6

     
  • Comment has been marked as spam. 
    Undo

    You can see all pending comments posted by this user  here

    Anonymous - 2010-11-14

    Update: OK in latest version of plugin pulled from GIT repos

     
    Last edit: Anonymous 2013-10-07
  • Sven Krzyzak

    Sven Krzyzak - 2010-11-15

    You have enable "Administration > Settings > Authetication > REST web service" ?

     
  • Anonymous - 2010-11-15

    Yeah so ok, I activate the rest api, but how can I get the key now?

     
  • Sven Krzyzak

    Sven Krzyzak - 2010-11-15

    You can create the API-Key on your Account-Page. Or you use simply username and password.

     
  • Anonymous - 2010-11-15

    Thank you for your information. I've found the API Rest Key, but it still doesn't work. It asks me a correct account when I want to submit. I'm using my account which works via http but with mylyn, nothing.

     
  • Sven Krzyzak

    Sven Krzyzak - 2010-11-15

    > It asks me a correct account when I want to submit. I'm using
    > my account which works via http but with mylyn

    It doesn't work with username/password and it doesn't work with API-Key?

     
  • Anonymous - 2010-11-15

    I've copied pasted the key in the repository connection. It continues to ask me a login. When I do "verify connection" everything is ok, I just can't submit anything, I can get all queries though. So API Rest or not, it doesn't change anything.

     
  • Sven Krzyzak

    Sven Krzyzak - 2010-11-15

    Please restart Eclipse.

     
  • Anonymous - 2010-11-15

    Hourraaa! seems to work, cheers Sven-k

     
  • Comment has been marked as spam. 
    Undo

    You can see all pending comments posted by this user  here

    Anonymous - 2010-12-02

    I've tried everything. But always on submit an task the login screen comes.
    Also tested with webrick server but the same.
    Redmine 1.0.3 and today again failed with 1.0.4.

     
  • Sven Krzyzak

    Sven Krzyzak - 2010-12-03

    Please upgrade your Remdmine plugin up to 2.7.0.stable.RC4 and try again.

     
  • Sven Krzyzak

    Sven Krzyzak - 2010-12-03
    • milestone: --> Redmine 1.0 (obsolete)
     
  • Michal

    Michal - 2010-12-05

    I have similar problem. My test environment is redmine 1.0.3; eclipse 3.6 and the latest versions of tools.
    I see that there is general problem with authentication. When I disable "Authentication/Authentication Required" I get list of issues but can't submit any new task.
    With "Authentication/Authentication Required" enabled I can not even pass "Validate Settings". I get "Invalid credentials" all the time.
    Simply when authentication is disabled you can get list of tasks because it doesn't require auth, but when you want to submit something to database redmine req authentication.
    I played with many config options (apache+fastcgi, etc) can't see any difference. I got some TCP logs but there is nothing unusual (just HTTP/1.1 401 Unauthorized).

     
  • Michal

    Michal - 2010-12-05

    Here is what I got when running webrick

    Processing MylynConnector::InformationController#version to xml (for xx.xx.xx.xx at 2010-12-05 07:16:30) [GET]
    Parameters: {"format"=>"xml", "action"=>"version", "controller"=>"MylynConnector::Information", "key"=>"mFrajEtyF2DI0bQoTzbs"}
    Filter chain halted as [:check_if_login_required] rendered_or_redirected.
    Completed in 8ms (View: 0, DB: 3) | 401 Unauthorized [http://hostname/mylyn/version?key=mFrajEtyF2DI0bQoTzbs]

     
  • Sven Krzyzak

    Sven Krzyzak - 2010-12-05

    @mogor
    Enable the REST-API.
    What kind of key is mFrajEtyF2DI0bQoTzbs?

     
  • Michal

    Michal - 2010-12-06

    Today I installed plugin & redmine on another machines (server & client). It seems it's working ok. I try to figure out what are the differences between two environments. At first glance it can be eclipse release or redmine database.

    Now user/password authentication works, but I can't get key auth to work. Probably I misunderstand what key is. I tried with keys for remote repo admin and for incomng mails.

    I see when user is not in project it's possible to add a ticket but this is probably because project rights are not checked as mentioned on project's page.

     
  • Michal

    Michal - 2010-12-06

    False alarm. Just wrong password (I'm ashamed of that stupid issue :-) ) and too much time in front of the screen. I got plenty of virtual machines and changed the password for the test user in one of them.

     
  • Sven Krzyzak

    Sven Krzyzak - 2010-12-30
    • status: open --> closed-invalid
     

Log in to post a comment.