#32 Calf Fluidsynth Soundfont information goes missing on buses

git_head
closed
nobody
LV2 (4)
2015-02-01
2013-01-01
No

Hi Rui,

this is actually about the 0.5.7 release (running on Ubuntu 12.04) but I assume it's the same with current svn.

I'm running the Calf Fluidsynth LV2 plugin in Qtractor. If I put the plugin directly on a track everything works fine, and Qtractor remembers the Fluidsynth soundfont file name when I reopen the session.

However, when I try to place the plugin on a MIDI bus then it always forgets the soundfont file name when I reopen the session. I also get a bunch of error messages of the form:

fluidsynth: warning: No preset found on channel 2 [bank=0 prog=72]

So I have to open the plugin gui and set the soundfont file name anew every time I load the session in Qtractor. This works, but is of course a little inconvenient. ;-)

Please see the attached session for an example. The Calf Fluidsynth instance is on the Master MIDI bus. (This assumes a soundfont file TimGM6mb.sf2 which is in /usr/share/sounds/sf2 on my system, but of course you can just change that to any GM soundfont that you have available.)

BTW, great release! Qtractor has really come a long way, and thankfully LV2 1.0 is out now so that we finally have something more or less stable to base our plugins on. :)

Happy new year!
Albert

1 Attachments

Discussion

  • Rui Nuno Capela

    Rui Nuno Capela - 2013-01-01

    probably solved on svn trunk rev.3123+ (aka. qtractor 0.5.7.3+)

     
  • Rui Nuno Capela

    Rui Nuno Capela - 2013-01-01
    • status: open --> pending
     
  • Albert Graef

    Albert Graef - 2013-01-02

    Wow, that was lightning-quick. Just tried rev. 3123 and it indeed works like a charm, so you can close this bug. I'll also give falktx a heads up so that he updates his qtractor-svn package. Many thanks!

     
  • Rui Nuno Capela

    Rui Nuno Capela - 2013-01-02
    • status: pending --> closed
     

Log in to post a comment.