Mark L. Wise - 2008-01-09

Hello all!

I am installing PopTop server on a Fedora Core 4 machine. It appears to be installed correctly.

However, I am not getting connections from my WindowsXP machine.

Here is the debug log output of the conversation between my PC and the PopTop server:

Plugin /usr/lib/pptpd/pptpd-logwtmp.so loaded.
pptpd-logwtmp: $Version$
pppd options in effect:
debug # (from /etc/ppp/options.pptpd)
logfile /var/log/ppp/ppp.log # (from /etc/ppp/options.pptpd)
dump # (from /etc/ppp/options.pptpd)
plugin /usr/lib/pptpd/pptpd-logwtmp.so # (from command line)
auth # (from /etc/ppp/options.pptpd)
refuse-pap # (from /etc/ppp/options.pptpd)
refuse-chap # (from /etc/ppp/options.pptpd)
refuse-mschap # (from /etc/ppp/options.pptpd)
name pptpd # (from /etc/ppp/options.pptpd)
pptpd-original-ip <ip removed for security but it was correct!!!> # (from command line)
115200 # (from command line)
lock # (from /etc/ppp/options.pptpd)
local # (from command line)
mru 1464 # (from /etc/ppp/options.pptpd)
mtu 1464 # (from /etc/ppp/options.pptpd)
ipparam <same IP as above...correct> # (from command line)
ms-dns xxx # [don't know how to print value] # (from /etc/ppp/options.pptpd)
proxyarp # (from /etc/ppp/options.pptpd)
192.168.10.3:192.168.10.234 # (from command line)
nobsdcomp # (from /etc/ppp/options.pptpd)
require-mppe # (from /etc/ppp/options.pptpd)
using channel 84
Using interface ppp0
Connect: ppp0 <--> /dev/pts/1
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1464> <asyncmap 0x0> <auth chap MS-v2> <magic 0xa2f7e378> <pcomp> <accomp>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x0 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfAck id=0x0 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfAck id=0x1 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1464> <asyncmap 0x0> <auth chap MS-v2> <magic 0xa2f7e378> <pcomp> <accomp>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x2 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfAck id=0x2 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x3 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfAck id=0x3 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x4 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfAck id=0x4 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x5 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfAck id=0x5 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1464> <asyncmap 0x0> <auth chap MS-v2> <magic 0xa2
f7e378> <pcomp> <accomp>]

rcvd [LCP ConfReq id=0x6 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfAck id=0x6 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x7 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfAck id=0x7 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1464> <asyncmap 0x0> <auth chap MS-v2> <magic 0xa2f7e378> <pcomp> <accomp>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x8 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfAck id=0x8 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1464> <asyncmap 0x0> <auth chap MS-v2> <magic 0xa2f7e378> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1464> <asyncmap 0x0> <auth chap MS-v2> <magic 0xa2f7e378> <pcomp> <accomp>]
rcvd [LCP ConfReq id=0x9 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfAck id=0x9 <mru 1400> <magic 0x21001451> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1464> <asyncmap 0x0> <auth chap MS-v2> <magic 0xa2f7e378> <pcomp> <accomp>]
sent [LCP ConfReq id=0x1 <mru 1464> <asyncmap 0x0> <auth chap MS-v2> <magic 0xa2f7e378> <pcomp> <accomp>]
Modem hangup
Connection terminated.

It looks like it has negotiated things between themselves, why does it not move on to the CHAP authentication?

Thanks!

Mark