#34 Cygwin build fails

closed
nobody
None
5
2006-04-04
2006-04-04
FeLiNe
No

Not quite sure what to include here -- I read the
INSTALL, ran the ./configure with all the various
things disabled that are ned there (tcl etc),

[20:02] > ./configure --prefix=/home/sven/plplot
--disable-tcl --without-qhull --disable-cgm
--disable-dyndrivers

when I hit "make" it noodles around for a while until
it hits a point that looks like this:

make[3]: Entering directory
`/home/sven/tmp/plplot-5.5.1/bindings/c++'
if /bin/sh ../../libtool --tag=CXX --mode=compile g++
-DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../.. -I../../include
-I../../include -I../../include -g -O2 -mieee-fp
-MT plstream.lo -MD -MP -MF ".deps/plstream.Tpo" -c -o
plstream.lo plstream.cc; \ then mv -f ".deps/plstream.Tpo" ".deps/plstream.Plo";
else rm -f ".deps/plstream.Tpo"; exit 1; fi
mkdir .libs
g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../.. -I../../include
-I../../include -I../../include -g -O2 -mieee-fp -MT
plstream.lo -MD -MP -MF .deps/plstream.Tpo -c
plstream.cc -DPIC -o .libs/plstream.o
g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../.. -I../../include
-I../../include -I../../include -g -O2 -mieee-fp -MT
plstream.lo -MD -MP -MF .deps/plstream.Tpo -c
plstream.cc -o plstream.o >/dev/null 2>&1
/bin/sh ../../libtool --tag=CXX --mode=link g++ -g -O2
-mieee-fp -o libplplotcxxd.la -rpath
/home/sven/plplot/lib -version-info 10:0:1 -rpath
/home/sven/plplot/lib -no-undefined
../../src/libplplotd.la plstream.lo -lm

*** Warning: This system can not link to static lib
archive ../../src/libplplotd.la.
*** I have the capability to make that library
automatically link in when
*** you link to this library. But I can only do this
if you have a
*** shared version of the library, which you do not
appear to have.
g++ -shared -nostdlib .libs/plstream.o
-L/home/sven/tmp/plplot-5.5.1/lib/csa/.libs
-L/usr/lib/gcc/i686-pc-cygwin/3.4.4
-L/usr/lib/gcc/i686-pc-cygwin/3.4.4/../../.. -lstdc++
-lgcc -lcygwin -luser32 -lkernel32 -ladvapi32 -lshell32
-lgcc -mieee-fp -o .libs/cygplplotcxxd-9.dll
-Wl,--image-base=0x10000000
-Wl,--out-implib,.libs/libplplotcxxd.dll.a
Creating library file: .libs/libplplotcxxd.dll.a
.libs/plstream.o: In function `_ZN8plstreamC2Ev':
/home/sven/tmp/plplot-5.5.1/bindings/c++/plstream.cc:231:
undefined reference to `_c_plsstrm'
/home/sven/tmp/plplot-5.5.1/bindings/c++/plstream.cc:233:
undefined reference to `_c_plgstrm'
.libs/plstream.o: In function `_ZN8plstreamC1Ev':
/home/sven/tmp/plplot-5.5.1/bindings/c++/plstream.cc:231:
undefined reference to `_c_plsstrm'
/home/sven/tmp/plplot-5.5.1/bindings/c++/plstream.cc:233:
undefined reference to `_c_plgstrm'
.libs/plstream.o: In function `_ZN8plstreamC2EllPKcS1_':
/home/sven/tmp/plplot-5.5.1/bindings/c++/plstream.cc:260:
undefined reference to `_c_plsstrm'

and then there's about 800 more "undefined references"
in that file.

Dunno.

Discussion

  • FeLiNe

    FeLiNe - 2006-04-04

    configure log

     
  • Alan W. Irwin

    Alan W. Irwin - 2006-04-04
    • status: open --> closed
     
  • Alan W. Irwin

    Alan W. Irwin - 2006-04-04

    Logged In: YES
    user_id=15737

    Our users have run across similar Cygwin build problems
    before for shared
    libraries (the default build of PLplot) and it turns out
    there is a simple
    fix that might work for you.
    It turns out the
    "file" command is essential for shared libraries to build
    using libtool.
    So install the file command from
    http://cygwin.com/packages/file/ and try
    the build again.

    BTW, this fix is documented in the CVS version of our
    INSTALL file so should
    be readily available to our Cygwin users once we get out
    our next release.

    Hope this fix works for you.

     

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:





No, thanks