winxp -pixie not working

Help
kone2006
2007-04-02
2013-04-25
  • kone2006

    kone2006 - 2007-04-02

      i used installer and also tried setting env.var manually.when i cd to installation dir(c:\Pixie\bin) and exe rndr it says "this program cannot be executed".(the pixiehome,shaders,bin var. set correctly)

    system: pentium dual 805,winxp pro.

     
    • beeemtee

      beeemtee - 2007-04-08

      same here. i both tried 2.0.2, and 2.1.1 but both failed to start. if i start if from explorer the system gives me:

      "This application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix this problem."

      In my case it didn't. :) cygwin says permission denied. what other information can i provide to help solve this? I did several installations in the past without any problem ever.

      thanks
      bmt

       
    • MM

      MM - 2007-04-22

      I've the same message.

      I've tried on 2 machines:

      one work and one not, so I can compare them and provide you more info, just tell me what you need.

      Regards,

                         Manuel

       
      • MM

        MM - 2007-04-24

        Unfortunately the zip version have the same, identical problem :-(
        So it's not an installer bug...

        Note: Pixie 1.7.x work fine. I'll try 2.0.1 and 2.0.2 this night (or this afternoon, but not sure).

        The machine were Pixie don't run is:

        Computer   
        Operating System    Microsoft Windows XP Home Edition
        OS Service Pack    Service Pack 2
        DirectX    4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
           
        Motherboard   
        CPU Type    Mobile AMD Sempron LV, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
        Motherboard Name    Hewlett-Packard Pavilion dv5000 (EW831EA#ABZ)
        Motherboard Chipset    ATI Radeon Xpress 200M, AMD Hammer
        System Memory    1024 MB  (PC2700 DDR SDRAM)
        BIOS Type    Phoenix (02/24/06)
           
        Display   
        Video Adapter    ATI MOBILITY RADEON Xpress 200 Series  (128 MB)
        Video Adapter    ATI MOBILITY RADEON Xpress 200 Series  (128 MB)
        3D Accelerator    ATI Radeon Xpress 200M (RS480M)
        Monitor    Monitor Plug and Play
        Monitor    Generic Television
           
        Multimedia   
        Audio Adapter    ATI SB400 - AC'97 Audio Controller

         
        • George Harker

          George Harker - 2007-04-24

          It might still be if the installer and zip file don't include (according to a google search) the correct dll manifest.  This may relate to a switch to a different compiler, which requires us to distribute a new dll.

          Okan, does this sound plausible?

          Cheers

          George

           
          • MM

            MM - 2007-04-24

            Maybe...Pixie 2.0.1 work fine, while Pixie 2.0.2 not.
            Pixie 2.0.2 has some new dlls, not present in 2.0.1.
            I've tried to overwrite 2.0.2 dlls with 2.0.1, but without success. So, probably, the problem is one of new dlls...

            regards,

                          Manuel

             
            • MM

              MM - 2007-04-27

              Any news?

               
            • Anonymous - 2007-09-06

              Has anybody figured this out?
              Trying to run Pixie 2.1.1 installed with .exe installer on WindowsXP Pro SP1 Intel P4 3ghz.
              Get "The system cannot execute the specified program." which in typical windoze style is extremely un-helpfull.
              Thought of going to SP2 if it will work, but I really don't like SP2. Has anybody got this to work on a similar system?
              This version of Pixie runs fine on my Debian system at home, any takers?

              Thanks in advance!

               
              • Anonymous - 2007-09-06

                Correction: this issue is also with 2.2.2

                 
            • Anonymous - 2007-09-12

              Someone may of already answered this somewhere else (I couldn't find it), but
              to fix this problem you need the "Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package"
              installed on your system. If your using SP1 they have a SP1 version also.
              Of course you can get this from Micro$oft at:
              http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=32BC1BEE-A3F9-4C13-9C99-220B62A191EE&displaylang=en

               
              • George Harker

                George Harker - 2007-09-12

                Thanks for chasing this down.

                Okan, can we ship this with Pixie (or in some way not require downloading of those libaries)?

                Cheers

                George

                 
                • Okan Arikan

                  Okan Arikan - 2007-09-12

                     Sure, no problem.

                     Okan

                   
    • kone2006

      kone2006 - 2007-04-23

      hi Manuel,

        thanks for helping.i have installed and used pixie some two versions back(i know basics of setting path etc).but the last two versions have error message "This application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix this problem." (like beemtee has written).or simply "this program cannot be executed".

        i tried default installation dir and also different (without spaces in name).but doesnt work in both places.since i am not coder i am unable to give more technical info.

        please suggest some solution. i will try that and get back to you.Thanks!

       
      • George Harker

        George Harker - 2007-04-23

        I'm wondering whether this relates to 64Bit compatibility of the machines? 

        Are the machines that work 64Bit compatible?

        The code is both 64bit and 32bit clean, but I'm not sure whether the binaries that shipped are for 64bit or 32bit windows.

        Cheers

        George

         
      • George Harker

        George Harker - 2007-04-23

        Actually a quick google seems to indicate it's something to do with installer manifests and distributing libraries.

        Can you confirm if you installed using the msi installer or the zip file?

        Thanks

        George

         
    • MM

      MM - 2007-04-23

      I've used the installer in both machines.
      This night I'll try to use the zip version on pc that actually don't work.
      I'll report you as soon possible.

      Thanks you to investigate about this bug.

      Manuel

       

Log in to post a comment.