#554 MRBS Active Directory Authentication LDAP

open
nobody
LDAP (8)
1
2015-03-16
2014-06-18
Anonymous
No

I have installed the MRBS and it works great. But I am having some issues with the LDAP connection. I have the latest version of MRBS for the record. Here is my config:

$ldap_host = "10.10.10.5";
$ldap_port = 389;
$ldap_v3 = true;
$ldap_base_dn = "ou=Users,dc=ads,dc=local,dc=net";
//$ldap_tls = true;
$ldap_user_attrib = "sAMAccountName";
$ldap_dn_search_attrib = "sAMAccountName";
$ldap_dn_search_dn = "ou=TSUsers,dc=ads,dc=gvflocal,dc=net";

I ran ldapsearch on the linux box and the check the OU and DC details which match. Can anyone offer any help or debugging options. I enabled debugging mode and it pumps out nothing.

Many thanks in advance.

For the record the only authentication I can get to work is the DB (internal mysql).

Chris

Discussion

  • Comment has been marked as spam. 
    Undo

    You can see all pending comments posted by this user  here

    Anonymous - 2014-06-25

    have you tried setting ldap_user_attrib to uid? It's what I use and I'm connecting fine.

     
  • Thomas

    Thomas - 2014-08-05

    Hi All,
    I have the same issue. unable to connect to ldap. using the latest version of mrbs. windows 2003 AD.running on IIS7, php 5.2. read through many forums and post and still struggling. please help. my config is just similar to the above. no change at all

     
  • Andy Wayne

    Andy Wayne - 2014-08-14

    you need give full dn with one local user(run cmd from your server "dsquery name -user XXXXXX"), and you also need to give password for this user, after that you can use samaccountname.
    like below as "administrator" of ldap
    $ldap_dn_search_dn = "CN=administrator,CN=Users,dc=ads,dc=gvflocal,dc=net";
    $ldap_dn_search_password = "xxxxxxxxxx";

    the other way is you can just use cn name for login
    $ldap_user_attrib = "cn";

    add line for debug
    $ldap_debug = true;

     
    Last edit: Andy Wayne 2014-08-14
  • Comment has been marked as spam. 
    Undo

    You can see all pending comments posted by this user  here

    Anonymous - 2014-11-19

    Hello,
    I have configured my ldap and the application run correctly, but! I can't access to administration.
    Is there another parameter for that?
    Thanks

     
  • Comment has been marked as spam. 
    Undo

    You can see all pending comments posted by this user  here

    Anonymous - 2015-03-16

    Hi Anonymous.
    Do we need to configure in Auth_Ldap file also.?

     


Anonymous

Cancel  Add attachments