Video streams from news.com

Help
2004-06-29
2004-07-04
  • Nathan Funk

    Nathan Funk - 2004-06-29

    I'm using mplayerplugin 2.66 with mplayer 1.0pre4-3.3.2 in Firefox 0.8 on Gentoo. Everything works great with the majority of videos/streams (thank you!), but...

    When I try to watch Windows Media streams from news.com I hear the audio of the advertisement without video, then it tries to load the main video but without success. It has never worked with previous versions either.

    Is anyone experiencing the same problem? Does it work for anyone? If not, my motivation to fix it will be little :)

    An example URI:
    http://news.com.com/1606-2-5250702.html

    Nathan

     
    • Kevin DeKorte

      Kevin DeKorte - 2004-06-29

      Nathan,

      The video at that site plays perfectly.
      This command should work from the command line 

      mplayer mms://a999.v0674e.c674.g.vm.akamaistream.net/7/999/674/3ccdde3f/cnetnews.download.akamai.com/674/4n0628tiger_1_lo.asf

      I would guess you are missing the optional codecs

      Kevin

       
      • Nathan Funk

        Nathan Funk - 2004-06-29

        Thanks for the prompt reply. You're right, it seems to be a codec issue. I installed the updated win32codecs package (win32codecs-20040427), but it doesn't appear to solve my problem.

        Now looking at the output of mplayer, the problem appears to occur before a codec is even selected. Must have something to do with the ASF header parser...

        Connecting to server a999.v0674e.c674.g.vm.akamaistream.net[63.211.212.77]:80 ...
        Cache size set to 2048 KBytes
        Connected to server: a999.v0674e.c674.g.vm.akamaistream.net
        Cache fill: 19.92% (417792 bytes)    ASF file format detected.
        Ahhhh, stream_chunck size is too small: 4
        Error while parsing chunk header
        ASF: No video stream found.
        Clip info:
        name:
        author:
        copyright:
        comments:
        ==========================================================================
        Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
        AUDIO: 16000 Hz, 2 ch, 16 bit (0x10), ratio: 2500->64000 (20.0 kbit)
        Selected audio codec: [ffwmav2] afm:ffmpeg (DivX audio v2 (ffmpeg))
        ==========================================================================
        Checking audio filter chain for 16000Hz/2ch/16bit -> 16000Hz/2ch/16bit...
        AF_pre: af format: 2 bps, 2 ch, 16000 hz, little endian signed int
        AF_pre: 16000Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian)
        AO: [arts] Connected to sound server
        AO: [arts] Stream opened
        AO: [arts] buffer size: 20480
        AO: [arts] packet size: 2048
        AO: [arts] 16000Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian) (2 bps)
        Building audio filter chain for 16000Hz/2ch/16bit -> 16000Hz/2ch/16bit...
        Video: no video
        Starting playback...

         
      • Nathan Funk

        Nathan Funk - 2004-07-03

        After posting this issue on the mplayer-users mailing list, it appears it simply might not work with mplayer-1.0pre4. They say it works with the newest CVS versions.

        What version are you running?

        Thanks for your help,

        Nathan

         
        • Kevin DeKorte

          Kevin DeKorte - 2004-07-04

          I'm using mplayer CVS version

          mplayer --version
          MPlayer dev-CVS-040621-13:39-3.3.3 (C) 2000-2004 MPlayer Team

           

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:





No, thanks