FreeNAS 8.3.1 +mpd5.5

Help
2013-07-19
2013-07-19
  • Matej Jurkic

    Matej Jurkic - 2013-07-19

    Hi to all!

    I'd need help related to running mpd on FreeNAS.

    I've successfully installed mpd, loaded all netgraph and dependant modules (as they are not initially loaded into FreeNAS), created mpd.conf file, but I just can't connect to my ISP provider who requires PPTP (PAP protocol) connection to gain access to the Internet.

    Here is my mpd.conf

    startup:
    # configure mpd users
    set user foo bar admin
    set user foo1 bar1
    # configure the console
    set console self 127.0.0.1 5005
    set console open
    # configure the web server
    set web self 0.0.0.0 5006
    set web open

    default:
    load pptp_client

    pptp_client:
    create bundle static B1
    set iface route default
    set ipcp ranges 0.0.0.0/0 0.0.0.0/0

    create link static L1 pptp
    set link action bundle B1
    set link disable chap eap mschap mschap-v2
    #set link enable pap
    set link accept pap
    set auth authname XXX@XXX.HR
    set auth password PASSWORD
    set link max-redial 0
    set link mtu 1460
    #set link keep-alive 20 75
    set pptp peer zg.xnet.hr
    set pptp disable windowing
    open

    After running mpd, here is what ifconfig shows

    lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> metric 0 mtu 16384
    options=3<RXCSUM,TXCSUM>
    inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000
    inet6 ::1 prefixlen 128
    inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x1
    nd6 options=3<PERFORMNUD,ACCEPT_RTADV>
    epair0b: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
    options=8<VLAN_MTU>
    ether 02:80:c4:00:0a:0b
    inet 192.168.0.109 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
    inet6 fe80::80:c4ff:fe00:a0b%epair0b prefixlen 64 scopeid 0x2
    nd6 options=3<PERFORMNUD,ACCEPT_RTADV>
    media: Ethernet 10Gbase-T (10Gbase-T <full-duplex>)
    status: active
    ng0: flags=88d1<UP,POINTOPOINT,RUNNING,NOARP,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1400
    inet 31.147.158.56 --> 193.198.224.115 netmask 0xffffffff
    inet6 fe80::7c49:c7cf:604:49b%ng0 prefixlen 64 scopeid 0x3
    nd6 options=3<PERFORMNUD,ACCEPT_RTADV>

    I can't ping google.com, or anything on the Internet, and my IP addres is not from 10.xxx.xxx.x range (and it should be, as it is reserved for VPN networks). Is there something wrong with routing?

    Could anyone please help?

    Many thanks,
    Matej

     
  • Dmitry S. Luhtionov

    MPD does not change resolv.conf, when it connected as client.
    Try this:

    echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf

     

Log in to post a comment.

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:

JavaScript is required for this form.





No, thanks