Compile Minidlna from CVS

Help
Anonymous
2011-11-09
2013-07-19
  • Anonymous - 2011-11-09

    download minidlna from cvs

    when using sh autogen.sh I get the gollowinh error

    snake:/usr/src/minidlna/minidlna# sh autogen.sh
    Generating configuration files for minidlna, please wait….
    autoreconf: Entering directory `.'
    autoreconf: running: autopoint -force
    Can't exec "autopoint": No such file or directory at /usr/share/autoconf/Autom4te/FileUtils.pm line 290.
    autoreconf: failed to run autopoint: No such file or directory

    Any ideas how to fix>>>

    Running SNAKE OS v1.3.2 using a CHROOT environment (debian)

     
  • Anonymous - 2011-11-10

    Fixed… using the following below:

    debian ….   apt-get install gettext

     
  • Anonymous - 2011-11-10

    I'm having the same problem,

    Running CentOs 5.7, and the gettext is installed?

    Generating configuration files for minidlna, please wait….
    autoreconf: Entering directory `.'
    autoreconf: running: autopoint -force
    Can't exec "autopoint": No such file or directory at /usr/share/autoconf/Autom4te/FileUtils.pm line 288, <GEN0> line 533.
    autoreconf: failed to run autopoint: No such file or directory

    Any ideas?

    Thanks in advance
    Martin

     
  • Justin Maggard

    Justin Maggard - 2011-11-10

    How about gettext-devel?  That should be where autopoint comes from.

     
  • Anonymous - 2011-11-10

    That got me a bit further, but it seames like that i'm still missing something..

    sh autogen.sh
    Generating configuration files for minidlna, please wait….
    autoreconf: Entering directory `.'
    autoreconf: running: autopoint -force
    Copying file ABOUT-NLS
    Copying file config.rpath
    Creating directory m4
    Copying file m4/codeset.m4
    Copying file m4/gettext.m4
    Copying file m4/glibc2.m4
    Copying file m4/glibc21.m4
    Copying file m4/iconv.m4
    Copying file m4/intdiv0.m4
    Copying file m4/intmax.m4
    Copying file m4/inttypes-pri.m4
    Copying file m4/inttypes.m4
    Copying file m4/inttypes_h.m4
    Copying file m4/isc-posix.m4
    Copying file m4/lcmessage.m4
    Copying file m4/lib-ld.m4
    Copying file m4/lib-link.m4
    Copying file m4/lib-prefix.m4
    Copying file m4/longdouble.m4
    Copying file m4/longlong.m4
    Copying file m4/nls.m4
    Copying file m4/po.m4
    Copying file m4/printf-posix.m4
    Copying file m4/progtest.m4
    Copying file m4/signed.m4
    Copying file m4/size_max.m4
    Copying file m4/stdint_h.m4
    Copying file m4/uintmax_t.m4
    Copying file m4/ulonglong.m4
    Copying file m4/wchar_t.m4
    Copying file m4/wint_t.m4
    Copying file m4/xsize.m4
    Copying file mkinstalldirs
    Copying file po/Makefile.in.in
    Copying file po/Makevars.template
    Copying file po/Rules-quot
    Copying file po/boldquot.sed
    Copying file po/en@boldquot.header
    Copying file po/en@quot.header
    Copying file po/insert-header.sin
    Copying file po/quot.sed
    Copying file po/remove-potcdate.sin
    autoreconf: running: aclocal -force -I m4
    autoreconf: configure.ac: tracing
    autoreconf: configure.ac: not using Libtool
    autoreconf: running: /usr/bin/autoconf -force
    configure.ac:7: error: possibly undefined macro: AC_USE_SYSTEM_EXTENSIONS
          If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
          See the Autoconf documentation.
    configure.ac:28: error: possibly undefined macro: AC_TYPE_INT32_T
    configure.ac:33: error: possibly undefined macro: AC_TYPE_SSIZE_T
    configure.ac:36: error: possibly undefined macro: AC_TYPE_UINT32_T
    configure.ac:37: error: possibly undefined macro: AC_TYPE_UINT64_T
    configure.ac:38: error: possibly undefined macro: AC_TYPE_UINT8_T
    autoreconf: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1

     
  • Anonymous - 2011-12-06

    i have another problem with make

    ake  all-recursive
    make[1]: Entering directory `/root/Download/minidlna'
    Making all in po
    make[2]: Entering directory `/root/Download/minidlna/po'
    test ! -f ./minidlna.pot || \
          test -z "da.gmo de.gmo es.gmo fr.gmo it.gmo ja.gmo nb.gmo nl.gmo pl.gmo ru.gmo sl.gmo sv.gmo" || make da.gmo de.gmo es.gmo fr.gmo it.gmo ja.gmo nb.gmo nl.gmo pl.gmo ru.gmo sl.gmo sv.gmo
    make[3]: Entering directory `/root/Download/minidlna/po'
    rm -f da.gmo && : -c --statistics -o da.gmo da.po
    mv: cannot stat `t-da.gmo': No such file or directory
    make[3]: *** [da.gmo] Error 1
    make[3]: Leaving directory `/root/Download/minidlna/po'
    make[2]: *** [stamp-po] Error 2
    make[2]: Leaving directory `/root/Download/minidlna/po'
    make[1]: *** [all-recursive] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/root/Download/minidlna'
    make: *** [all] Error 2
    
     
  • Justin Maggard

    Justin Maggard - 2011-12-07

    I added some fallback code so you should now be able to compile on old OSes like CentOS 5.7.

     
  • Mike

    Mike - 2012-11-13

    I'm having the same problem:

    make  all-recursive
    make: Entering directory `/home/miguelc/minidlna'
    Making all in po
    make: Entering directory `/home/miguelc/minidlna/po'
    test ! -f ./minidlna.pot || \
              test -z "da.gmo de.gmo es.gmo fr.gmo it.gmo ja.gmo nb.gmo nl.gmo pl.gmo ru.gmo sl.gmo sv.gmo" || make da.gmo de.gmo es.gmo fr.gmo it.gmo ja.gmo nb.gmo nl.gmo pl.gmo ru.gmo sl.gmo sv.gmo
    make: Entering directory `/home/miguelc/minidlna/po'
    rm -f da.gmo && : -c -statistics -verbose -o da.gmo da.po
    mv: cannot stat `t-da.gmo': No such file or directory
    make: ***  Error 1
    make: Leaving directory `/home/miguelc/minidlna/po'
    make: ***  Error 2
    make: Leaving directory `/home/miguelc/minidlna/po'
    make: ***  Error 1
    make: Leaving directory `/home/miguelc/minidlna'
    make: ***  Error 2

    Linux Mint

     
  • Mike

    Mike - 2012-11-13

    My fault I needed gettext…. after that I re-run autogen configure… and make now works :)

     
  • Greg Stein

    Greg Stein - 2013-06-12

    Same here. My Ubuntu build failed. Had to install the 'gettext' package first. It would be great if 'configure' could fail, or if the gettext requirement moved to optional. (ie. failing at compile-time due to a missing package is sub-optimal)

    Thanks!

     
  • James Baxter

    James Baxter - 2013-07-19

    I had the same problem on LMDE - I installed the gettext package and reran 'configure' to fix it.

     

Log in to post a comment.

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:





No, thanks