#434 windres crashes on XP when using pipes

MSYS
closed
None
out-of-date
User_Environment_Issue
2013-01-28
2003-09-22
No

windres version 2.14.90 20030612 crashes when launched
from bash with --no-use-temp-file ("windres.exe has
encountered a problem and needs to close"), with
--use-temp-file it works fine. if started from cmd.exe
or other non-msys application, it works fine. I did
not have this problem yesterday, when I was still
running win2k pro.

%%% MSYS dll major: 1000
%%% MSYS dll minor: 9
%%% MSYS dll epoch: 19
%%% MSYS dll bad signal mask: 19005
%%% MSYS dll old termios: 5
%%% MSYS dll malloc env: 28
%%% MSYS api major: 0
%%% MSYS api minor: 46
%%% MSYS shared data: 3
%%% MSYS dll identifier: cygwin1
%%% MSYS mount registry: 2
%%% MSYS cygnus registry name: msys
%%% MSYS cygwin registry name: 1.0
%%% MSYS program options name: Program Options
%%% MSYS cygwin mount registry name: mounts v2
%%% MSYS cygdrive flags: cygdrive flags
%%% MSYS cygdrive prefix: cygdrive prefix
%%% MSYS cygdrive default prefix:
%%% MSYS build date: Thu Jul 3 07:26:50 EDT 2003
%%% MSYS shared id: cygwin1S3

Discussion

  • Earnie Boyd

    Earnie Boyd - 2003-09-22

    Logged In: YES
    user_id=15438

    What's in the PATH variable?
    What else in the environment variables may different between
    the two systems?

    You've tripped a known bug, that I've not been able to
    eliminate. Version 1.1.0 will not show the bug as far as
    I've been able to determine. My time to work on MSYS has
    shortened so the length at which I'll have a snapshot up has
    lengthened.

    Earnie.

     
  • Earnie Boyd

    Earnie Boyd - 2003-09-22
    • labels: 103947 --> MSYS
    • assigned_to: dannysmith --> earnie
    • status: open --> open-later
     
  • Justin Forest

    Justin Forest - 2003-09-22

    Logged In: YES
    user_id=664367

    Both msys and native views of the environment follow. I
    have basically reinstalled the system, so I can't tell the
    exact difference, but both the environment and microsoft
    native runtime libraries have changed. The exception occurs
    at address 0x77c3c3b3, which I believe is msvcrt.dll (base
    address 0x77c10000).

    plantation$ env
    PWD=/home/projects/cc/faerion-1.17.8/src
    OBJDIR=/tmp/obj
    !C:=C:\Program Files\Far
    SCITE_HOME=x:\home\.scite
    SYSTEMDRIVE=C:
    RCFLAGS=--use-temp-file
    COMPUTERNAME=HEX
    WINDIR=C:\WINDOWS
    CC=mingw32-gcc.exe
    HTTP_PROXY=http://127.0.0.1:3128
    PS1=plantation\$
    RC=windres.exe
    DEBUG=1
    MACHTYPE=i686-pc-msys
    EORBHOME=/usr/local/bin/eorb
    OS=Windows_NT
    CPATH=/usr/local/include
    CLIENTNAME=Console
    TEMP=/tmp
    SYSTEMROOT=C:\WINDOWS
    RM=rm -f
    LIBRARY_PATH=/usr/local/lib
    TMP=/tmp
    !X:=X:\home\projects\cc\faerion-1.17.8\src
    SHLVL=1
    USERNAME=just
    SHELL=/bin/sh
    HOSTTYPE=i686
    CVSROOT=:sserver:hex@localhost:/vector
    CPU=i686
    SESSIONNAME=Console
    OSTYPE=msys
    HOME=/home
    TERM=cygwin
    PATH=/bin:/mingw/bin:/usr/local/bin:/c/winnt/system32:/c/winnt:/c/winnt/system32
    /wbem:/c/program_files/putty:/c/program_files/cvsnt:/c/program_files/nsis:/c/pro
    gram_files/eorb/bin/WinNT-msdev-x86:/c/program_files/Microsoft
    Visual Studio .NE
    T/Vc7/bin:/c/program_files/Microsoft Visual Studio
    .NET/Common7/IDE
    _=/bin/env

    X:\>set
    ALLUSERSPROFILE=C:\Documents and Settings\All Users.WINDOWS
    APPDATA=C:\Documents and Settings\just\Application Data
    CLIENTNAME=Console
    CommonProgramFiles=C:\Program Files\Common Files
    COMPUTERNAME=HEX
    ComSpec=C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
    FARLANG=English
    HOME=x:\home
    HOMEDRIVE=C:
    HOMEPATH=\Documents and Settings\just
    HTTP_PROXY=http://127.0.0.1:3128
    LOGONSERVER=\\HEX
    NUMBER_OF_PROCESSORS=1
    OS=Windows_NT
    Path=C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\Program
    Files\cvsnt;x:\bin;x:\local\bin;x:\mingw\bin;C:\Program
    Files\cvsnt
    PATHEXT=.COM;.EXE;.BAT;.CMD;.VBS;.VBE;.JS;.JSE;.WSF;.WSH
    PROCESSOR_ARCHITECTURE=x86
    PROCESSOR_IDENTIFIER=x86 Family 15 Model 1 Stepping 3,
    GenuineIntel
    PROCESSOR_LEVEL=15
    PROCESSOR_REVISION=0103
    ProgramFiles=C:\Program Files
    PROMPT=$P$G
    SCITE_HOME=x:\home\.scite
    SESSIONNAME=Console
    SystemDrive=C:
    SystemRoot=C:\WINDOWS
    TEMP=C:\Temp
    TMP=C:\Temp
    USERDOMAIN=HEX
    USERNAME=just
    USERPROFILE=C:\Documents and Settings\just
    windir=C:\WINDOWS

     
  • Joshua Hudson

    Joshua Hudson - 2004-02-29

    Logged In: YES
    user_id=986799

    I can reproduce this bug only when MinGW is installed under
    a directory in which some parent contains a space. Workaround:
    use the short name in the path environment.

    Looking at his environment, that is not the problem in this
    case however.

     
  • Dmitry M. Shatrov

    I found that windres crashes when COMSPEC environment variable is not set

     
  • Earnie Boyd

    Earnie Boyd - 2012-05-20

    @erdizz, this issue is old and out of date and is not related to windres. Discuss it at mingw-users@lists.sourceforge.net

     
  • Earnie Boyd

    Earnie Boyd - 2012-05-20
    • status: open-later --> closed-out-of-date
     
  • Earnie Boyd

    Earnie Boyd - 2013-01-28
    • labels: MSYS -->
    • status: closed-out-of-date --> closed
    • resolution: --> out-of-date
    • category: --> User_Environment_Issue
    • milestone: --> MSYS
     

Log in to post a comment.