I have created a simple es2 pbuffer example starting from the es1 examples "two_win, render_tex", and the es2 example "tri". Let me know if you would like it.

Jamie

On Wed, Feb 10, 2010 at 10:36 AM, Jamie Amendolagine <jamie.amendolagine@gmail.com> wrote:


On Wed, Feb 10, 2010 at 10:12 AM, Chia-I Wu <olvaffe@gmail.com> wrote:
On Thu, Feb 11, 2010 at 1:57 AM, Jamie Amendolagine
<jamie.amendolagine@gmail.com> wrote:
> I am porting an egl/opengl-es2 application to mesa (opengl-es branch --
> software rasterizer for now) from the powervr egl/opengl-es2 wrappers on a
> desktop linux. I've just started, and see that my pbuffer code is blowing up
> right here (on the exit):
>   EGLint pbufferConfigAttribs[] = {
>     EGL_CONFIG_CAVEAT, EGL_NONE,
>     EGL_BUFFER_SIZE, bufferSize,
>     EGL_SURFACE_TYPE, EGL_PBUFFER_BIT,
>     EGL_BIND_TO_TEXTURE_RGB, EGL_TRUE,
>     EGL_NONE
>   };
>
>   int iConfigs;
>   if (!eglChooseConfig(EGLX11System::eglDisplay,
>                pbufferConfigAttribs,
>                &EGLX11System::eglPbufferConfig,
>                1, &iConfigs) ){
>     TestEGLError("eglChooseConfig");
>     printf("Error: eglChooseConfig() failed. line:%i\n", __LINE__);
>     exit(1); // exits here
>   }
> Does anyone know if pbuffers are currently working in mesa?
First of all, opengl-es branch (actually, opengl-es-v2) has been merged to

Ah, yes, I see, actually I am on the master, and do have egl building. I now see progs/es1/xegl/pbuffer.c. It runs, but I'm not sure if it's working correctly yet. I'll verify it and make an es2 version to test there. 

 
master.  There have also been many changes to EGL and its drivers.  You might
want to try the master branch to see if it works.  There is a guide at
docs/egl.html on how to configure/build EGL.

As for your problem, it is likely that no config has pbuffer bit or
bind_to_texture_rgb set.  You might either define DEBUG (on master branch) or
set a break point at _eglChooseConfig to find out why.


Thanks I'll try that.

So based on the above example, it seems that pbuffers should be working then, at least with some configurations?

Jamie
 
--
olv@LunarG.com