SourceForge has been redesigned. Learn more.
Close

mediatomb fails with “respawning too fast, stopped”

Help
leshaste
2013-11-10
2013-11-10
  • leshaste

    leshaste - 2013-11-10

    When I try to start mediatomb on ubuntu 13.04 it fails. I see this in dmesg

    [...]
    [916349.374331] init: mediatomb main process ended, respawning
    [916349.394462] init: mediatomb main process (880) terminated with status 1
    [916349.394512] init: mediatomb main process ended, respawning
    [916349.414598] init: mediatomb main process (882) terminated with status 1
    [916349.414647] init: mediatomb respawning too fast, stopped
    

    My current /etc/init/mediatomb.conf looks like this.

    description "MediaTomb UPnP media server"
    author      "Daniel van Vugt <vanvugt in launchpad>"
    
    start on (local-filesystems and net-device-up IFACE!=lo)
    stop on runlevel [!2345]
    respawn
    
    env CONFIGXML=/etc/mediatomb/config.xml
    env LOGFILE=/var/log/mediatomb.log
    env DEFAULT=/etc/default/mediatomb
    
    script
        [ -r $DEFAULT ] && . $DEFAULT
        [ ! $USER ] && USER=root
        [ ! $GROUP ] && GROUP=$USER
        if [ -n "$INTERFACE" ]; then
            INTERFACE_ARG="-e $INTERFACE"
            $ROUTE_ADD $INTERFACE
        fi
        exec mediatomb \
            -c $CONFIGXML \
            -u $USER \
            -g $GROUP \
            -l $LOGFILE \
            $INTERFACE_ARG \
            $OPTIONS
    end script
    
    post-stop script
        [ -r $DEFAULT ] && . $DEFAULT
        if [ -n "$INTERFACE" ]; then
            $ROUTE_DEL $INTERFACE
        fi
    end script
    

    cross-posted to http://askubuntu.com/questions/374862/mediatomb-fails-with-respawning-too-fast-stopped .

     
  • leshaste

    leshaste - 2013-11-10

    I see the problem which is that this appears in /var/log/mediatomb.log

    2013-11-10 10:04:41    INFO: Loading configuration from:  /etc/mediatomb/config.xml
    2013-11-10 10:04:41   ERROR: Error parsing config file:  /etc/mediatomb/config.xml line 24:
    mismatched tag
    

    The first 24 lines of config.xml are

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <config version="2" xmlns="http://mediatomb.cc/config/2" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://mediatomb.cc/config/2 http://mediatomb.cc/config/2.xsd"><!--
     Read /usr/share/doc/mediatomb-common/README.gz section 6 for more
     information on creating and using config.xml configration files.
    -->
    <server>
    <ui enabled="yes" show-tooltips="yes">
      <accounts enabled="yes" session-timeout="30">
        <account user="mediatomb" password="mediatomb"/>
      </accounts>
    </ui>
    <name>MediaTomb</name>
    <udn>uuid:6880ce9d-13fc-4aa6-ad52-ad4935a19121</udn>
    <home>/var/lib/mediatomb</home>
    <webroot>/usr/share/mediatomb/web</webroot>
    <storage caching="yes">
      <sqlite3 enabled="yes">
        <database-file>mediatomb.db</database-file>
      <mysql enabled="no">
        <host>localhost</host>
        <username>mediatomb</username>
        <database>mediatomb</database>
      </mysql>
    </storage>
    

    Can anyone see where the problem is?

     
    Last edit: leshaste 2013-11-10

Log in to post a comment.