#340 Language missmatch when loading applet

closed-works-for-me
Nicolas
Applet (71)
5
2006-03-31
2006-03-14
No

Its a language related bug here is what the java
console outputs... The sytem default language is
spanish.

WrappedAppletLoader.run(org.jmol.applet.Jmol)
loadImage:jmol75x29x8.gif
urlImage=jar:http://jmol.sourceforge.net/jmol/JmolAppl
et0.jar!/jmol75x29x8.gif
successfully loaded jmol75x29x8.gif
preloadImage=sun.awt.image.ToolkitImage@47393f
Instantiating gettext wrapper...
Translations do not seem to have been installed!
Can't find bundle for base name
org.jmol.translation.Jmol.Messages, locale es_ES

This happens when trying to load the examples located
in the jmol homepage.

BTW if I load the JMOL application using jar this
problem doesnt happen.

Discussion

  • Nicolas

    Nicolas - 2006-03-14

    Logged In: YES
    user_id=1096197

    What is the problem ?
    Is it only the message "Translations ... locale es_ES" ?

    This message is normal: gettext wrapper is common to the
    application and the applet and reads 2 bundles (one specific
    to the application which is absent in the applet hence the
    message, one common to both)

    Eventually, we could add a test so that no message would be
    displayed

     
  • Einar Coutin

    Einar Coutin - 2006-03-15

    Logged In: YES
    user_id=1475990

    This is the problem:

    Can't find bundle for base name
    org.jmol.translation.Jmol.Messages, locale es_ES

    then the applet just keeps loading and nothin else happens.

    AS you see its a problem with the spanish language.

     
  • Nicolas

    Nicolas - 2006-03-15

    Logged In: YES
    user_id=1096197

    As I said, this message IS normal.

    I set up my computer to Spanish and I tried two pages:
    - http://www.jmol.org/
    - http://jmol.sourceforge.net/demo/atoms/
    and they both worked correctly with the applet in Spanish.

    So, with which page do you have a problem ?
    What is your configuration ?

    Here's the log from my computer:

    loadImage:jmol75x29x8.gif
    urlImage=jar:http://jmol.sourceforge.net/jmol/JmolApplet0.jar!/jmol75x29x8.gif
    successfully loaded jmol75x29x8.gif
    preloadImage=sun.awt.image.ToolkitImage@2bb514
    WrappedAppletLoader.run(org.jmol.applet.Jmol)
    Instantiating gettext wrapper...
    Translations do not seem to have been installed!
    Can't find bundle for base name
    org.jmol.translation.Jmol.Messages, locale es_ES
    AppletRegistry.checkIn(jmolApplet0)
    (C) 2006 Jmol Development
    Jmol Version 10.00.47 2006/01/28 16:17
    java.vendor:Sun Microsystems Inc.
    java.version:1.5.0_06
    os.name:Windows XP
    appletDocumentBase=http://jmol.sourceforge.net/
    setting color scheme to:jmol
    org.jmol.applet.Jmol load time = 9 seconds
    FileManager.openFile(model/jmol.mol.gz)
    SmarterJmolAdapter:The Resolver thinks:Mol
    AtomSetCollection.freeze called
    openFile(model/jmol.mol.gz) 422 ms

     
  • Nicolas

    Nicolas - 2006-03-16

    Logged In: YES
    user_id=1096197

    Do you still have a problem ?
    Do you have a problem when you set your computer to English ?

    The applet can take time to load if you have a slow
    connection (it's about 700K).

     
  • Nicolas

    Nicolas - 2006-03-16
    • assigned_to: migueljmol --> nicove
    • status: open --> pending
     
  • Nicolas

    Nicolas - 2006-03-16
    • status: pending --> open
     
  • Einar Coutin

    Einar Coutin - 2006-03-16

    Logged In: YES
    user_id=1475990

    Is curious the applet works on another machine with spanish
    OS and Spanish browser, To fix the thing in this machine I
    had to install firefox in english. Al windows configs are
    set to Spanish Vzla.

     
  • Nicolas

    Nicolas - 2006-03-31
    • status: open --> closed-works-for-me
     

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:





No, thanks