#1244 histogram errorbars do not work correct with fixed value for error bar

closed-works-for-me
nobody
None
5
2015-03-23
2013-05-28
No Za
No

style histogram errorbars do not work correct if one uses a fixed value for the error bar
eg.

set style data histogram
set style histogram errorbars gap 1 lw 3
set style fill solid 1.0 border lt -1
set bars fullwidth
set boxwidth 0.9 relative
set yra[2: 9]

plot "file.dat" us 4:(0.7):xtic(stringcolumn(1).stringcolumn(3)) fails

while

plot "file.dat" us 4:($5):xtic(stringcolumn(1).stringcolumn(3))

works as expected. ( errorbar starts from Y-$5 and ends Y+$5)
In the first case the errorbar is plotted from yra min to 0.7.

found this while using
Version 4.4 patchlevel 4 (cygwin)
but a quick check with
Version 4.6 patchlevel 3 (WINDOWS)
shows the same behaviour.

Discussion

  • No Za

    No Za - 2013-05-28
    • Description has changed:

    Diff:

    --- old
    +++ new
    @@ -20,5 +20,5 @@
     found this while using 
     Version 4.4 patchlevel 4 (cygwin)
     but a quick check with 
    -Version 4.4 patchlevel 4 (WINDOWS)
    +Version 4.6 patchlevel 3 (WINDOWS)
     shows the same behaviour.
    
     
  • Ethan Merritt

    Ethan Merritt - 2013-05-28
    • status: open --> open-works-for-me
     
  • Ethan Merritt

    Ethan Merritt - 2013-05-28

    I can't reproduce this problem at all, using either 4.4.4 or 4.6.3

    Anyone have any ideas what might be wrong?

     
  • Ethan Merritt

    Ethan Merritt - 2013-08-12
    • status: open-works-for-me --> closed-works-for-me
     
  • Ethan Merritt

    Ethan Merritt - 2013-08-12

    Can't reproduce.
    No followup.
    closing

     

Log in to post a comment.