#61 AVview dies at startup

open
nobody
None
5
2005-05-22
2005-05-22
Chris
No

I recently downloaded and installed the km gatos driver
for my Mach64-based tv tuner card (ATI Technologies Inc
3D Rage II+ 215GTB [Mach64 GTB]). However, upon trying
to run AVview (grabbed from CVS) it bombs out with an X
error about XVideo. The latest release, 0.80.6, behaves
the same. I'm using Xorg 6.8.2, and the output of
AVview is as follows:

$ ./start_avview.no_install
libzvbi available export modules:
HTML:keyword "html" mimetype "text/html"
extension "html,htm"
PNG:keyword "png" mimetype "image/png"
extension "png"
PPM:keyword "ppm" mimetype
"image/x-portable-pixmap" extension "ppm"
Text:keyword "text" mimetype "text/plain"
extension "txt"
VTX:keyword "vtx" mimetype
"application/videotext" extension "vtx"
NUM_ADAPTORS=3
Adaptor 0: NV10 Video Overlay
type input image
ports 105
105 NV10 Video Overlay
Adaptor 1: NV05 Video Blitter
type input image
ports 106 107 108 109 110 111 112 113
114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127
128 129 130 131 132 133 134 135 136 137
106 NV05 Video Blitter
107 NV05 Video Blitter
108 NV05 Video Blitter
109 NV05 Video Blitter
110 NV05 Video Blitter
111 NV05 Video Blitter
112 NV05 Video Blitter
113 NV05 Video Blitter
114 NV05 Video Blitter
115 NV05 Video Blitter
116 NV05 Video Blitter
117 NV05 Video Blitter
118 NV05 Video Blitter
119 NV05 Video Blitter
120 NV05 Video Blitter
121 NV05 Video Blitter
122 NV05 Video Blitter
123 NV05 Video Blitter
124 NV05 Video Blitter
125 NV05 Video Blitter
126 NV05 Video Blitter
127 NV05 Video Blitter
128 NV05 Video Blitter
129 NV05 Video Blitter
130 NV05 Video Blitter
131 NV05 Video Blitter
132 NV05 Video Blitter
133 NV05 Video Blitter
134 NV05 Video Blitter
135 NV05 Video Blitter
136 NV05 Video Blitter
137 NV05 Video Blitter
Adaptor 2: NVIDIA Video Interface Port
type input video
ports 138
138 NVIDIA Video Interface Port
X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter
attributes)
Major opcode of failed request: 142 (XVideo)
Minor opcode of failed request: 14 ()
Serial number of failed request: 1466
Current serial number in output stream: 1466

I use an nVidia-based card (Geforce 2 MX) for video
output under X. I hope this can be fixed since I can't
get XawTV to compile, so these drivers are currently
worthless for me.

Discussion

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:





No, thanks