On Sat, Jul 12, 2014 at 3:41 PM, Frank Phillips <frankalso@gmail.com> wrote:
The pipe error has been fixed in master, so the info is attached.

Names:

Waltop Vega
PenPower Monet
Aiptek MediaTablet Ultimate II
VisTablet Realm Pro

8"x5" working area, 60⁰ pen tilt, 2048 pen levels, 5080LPI (looks like 4000 in the default mode). It has two usb ports, depending on right- or left-handed use. Each wheel has a mode button that selects between the three modes that they share (six functions total). The wheels don't have directional pads, they are just wheels.

Has anyone taken a look at this yet?

I used meld to compare the Sirius hid report from the wiki with the one I get from piping usbhid-dump to hidrd-convert on the Vega. They are identical except for the x/y area and pressure level. So I created a patch similar to http://git.kernel.org/cgit/linux/kernel/git/torvalds/linux.git/commit/drivers/hid/hid-waltop.c?id=d2ee4dd9a4d68543bddddb69d38cba51b4373e6b along with the pid/vid updates in hid-ids.h and wcmUSB.c.

[fp@viron ~]$ xinput list
⎡ Virtual core pointer                        id=2    [master pointer  (3)]
⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer                  id=4    [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ Logitech Unifying Device. Wireless PID:101b    id=9    [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ Logitech Unifying Device. Wireless PID:2010    id=10    [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ ETPS/2 Elantech Touchpad                    id=14    [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳          WALTOP     Batteryless Tablet  stylus    id=11    [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳          WALTOP     Batteryless Tablet  eraser    id=15    [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳          WALTOP     Batteryless Tablet  pad    id=16    [slave  pointer  (2)]
⎣ Virtual core keyboard                       id=3    [master keyboard (2)]
    ↳ Virtual core XTEST keyboard                 id=5    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                                id=6    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Video Bus                                   id=7    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                                id=8    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Webcam SC-13HDL11624N                       id=12    [slave  keyboard (3)]
    ↳ AT Translated Set 2 keyboard                id=13    [slave  keyboard (3)]

I'm using the 52-waltop.conf from the wiki, but I haven't seen any output from the tablet buttons or wheels. I don't see the Waltop scroll identifier being applied in the Xorg.0.log.