Nederlandse implementaties?

TGM
2003-06-30
2013-05-02
 • TGM

  TGM - 2003-06-30

  Het succes van Compiere hangt volgens mij van vele factoren af. En daarvan is mijnsinziens het aantal (succesvolle) implementaties. Ik vroeg me af of er in Nederland al bedrijven zijn die met het pakket werken?

   
  • Sjoerd-Melle van Dijk [ActFact]

   Helemaal mee eens. Zelf werk ik voor ActFact ( http://www.actfact.nl ) en wij richten ons volledig op Compiere. We draaien sinds januari 2003 intern op Compiere en zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten.

   Op dit moment werken we aan 3 implementaties bij opdrachtgevers waarvan de eerste in augustus "live" gaat. Als ik referenties mag geven zal ik ze posten.

    
  • TGM

   TGM - 2003-07-03

   Als je geen referenties mag geven, wellicht dat je de referenties kan beschrijven. Welk soort bedrijf (productie / handel / etc.), welke omvang (aantal users), welke onderdelen van het bedrijf Compiere gebruiken, etc. Ben zeer benieuwd.

    
   • Sjoerd-Melle van Dijk [ActFact]

    Beschrijven kan zeker wel:

    We hebben 2 opdrachtgevers in de groothandel. De omschrijving is voor beide ongeveer hetzelfde; inkoop, magazijn, verkoop, logistiek, geen productie op basis van halffabrikaten, wel stuklijst producten.

    Beide bedrijven vervangen hun eigen boekhoudsoftware door de geintegreerde rapportages van Compiere.

    1 x 10 users & 1 x 5 users

    De derde opdrachtgever zit in de zorg en heeft meer het karakter van een dienstverlener; abonnementen, webbased relatiebeheer, incasso's (eigen module!), projecten, time sheets etc.

    Bij deze opdrachtgever wordt de financiele integratie na 2003 pas ontwikkeld. Pakket wordt voor alsnog ingezet als "document generator" met bijbehorende rapportages en clieop3 bestanden.

    Bij deze laatste partij gaat het om zo'n 40 gebruikers.

     
  • TGM

   TGM - 2003-07-09

   In hoeverre zijn SLA's van toepassing in deze implementaties? Of in andere bewoording: welke ondersteuning leveren jullie als implementatiepartner?

   En in welke branche opereren de bedrijven?

    
  • Sjoerd-Melle van Dijk [ActFact]

   Op dit moment hebben wij (nog) geen standaard SLA's. Afspraken worden per implementatie gemaakt. Ondersteuning kan bijvoorbeeld zijn; helpdesk, 2e lijns support, gebruikers / IT staff training, documentatie etc. Voorafgaand hieraan uiteraard de standaard stappen van quickscan haalbaarheidsonderzoek etc..

   De branches zijn de zorg sector, software productie en (bouw)technische groothandel.

   Als je meer informatie wilt, kun je altijd even contact opnemen. Contact info staat op http://www.actfact.nl

    
  • Er1nst

   Er1nst - 2005-01-28

   Hallo,

   de laatste melding is van 10 juli 2003. Is er inmiddels al meer geimplementeerd in Nederland? Gezien de toenemende belangstelling voor open-source kan dat bijna niet anders.

    
  • Sjoerd-Melle van Dijk [ActFact]

   Hallo
   Er is zeker al meer geimplementeerd! ActFact staat bijvoorbeeld met een opdrachtgever in het januari nummer van Bizz. Tevens stonden we in de "IT&Logistiek" van november 2004. Check voor nieuwsberichten ook http://www.actfact.nl

    

Log in to post a comment.