Client/Organisations vraag

2004-12-13
2013-05-02
 • constantijnw

  constantijnw - 2004-12-13

  Hallo,

  Ik heb een demo van Compiere/Fyracle geinstalleerd. Bedrijf MODE heeft 3 "business units": zelfontwerpende groothandel, 1 winkel en de exploitatie van een retailfranchise formule.

  Zou ik een en ander ander in Compiere zo organiseren dat zaken als klanten/leveranciers/prospects/analyse/performance per business unit helder gescheiden zijn, maar ook geaggregeerd kunnen worden?

  Constantijn

   
  • johan steunenberg

   ik zou de Business Partners niet per BU scheiden, in de boekhouding / de berichtgeving zijn ze via de 'accounting dimensions' toch per business unit te analizeren.

    
  • constantijnw

   constantijnw - 2004-12-14

   Hallo Johan,

   Laat ik vooropstellen dat ik nog geen helder zicht heb op  de mogelijkheden van Compiere, vandaar mijn vraag.

   Maar ik hecht niet zoveel belang aan financiele kengetallen en verslaglegging. Belangrijker zijn de ondersteuning van  operaties (processen) en strategie. En die zijn voor de genoemde activiteiten totaal verschillend.
   Ik wil niet bladeren door duizenden klanten van 'n winkel om klanten van de groothandel op te halen.
   Het gaat om kleine bedrijven (met mensen die doorgaans een hekel hebben aan computerschermen), waar ik de scherminformatie zo strak mogelijk wil afstemmen op de taak van de gebruiker.

   If vroeg me af of ik iets met het begrip "Organisations" kon doen. Of moet ik voor elke business unit een "Client" aanmaken. Kan ik later de gegevens van meerdere Clients consolideren in de financiele verslaglegging?

    

Log in to post a comment.

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:

JavaScript is required for this form.

No, thanks