Beste mensen,
Ter informatie:

Op dinsdag 11 maart 2008 wordt voor de eerste maal het Business OpenSource Symposium gehouden.

Open source software. Een groot aantal ondernemers maakt er gebruik van, maar vaak zonder dat ze het in de gaten hebben. In de meeste gevallen gaat het dan ook om software die 'onder de motorkap' zit. Dan moet u denken aan bijvoorbeeld webservers of scripttalen.

Anders ligt dat met het kantoorsoftwarepakket OpenOffice.org of met ERP- en CRM-bedrijfsapplicaties uit de open-sourceschool. Als die worden gebruikt, zijn ze volop zichtbaar. Maar, ondanks de voordelen die open source software biedt (geen kosten voor licenties en de mogelijkheid om de software aan te passen aan de eigen wensen), is het aantal bedrijven dat deze open bedrijfsapplicaties toepast nog relatief laag. Oorzaak? Koudwatervrees en onbekendheid met het aanbod én met de mogelijkheden.

Het Business Open Source Symposium wil daar verandering in brengen. Met name door ondernemers, die de uitdaging wél zijn aangegaan, het woord te geven. Zij vertellen u over hun open-sourceprojectervaringen, over successen, tegenslagen, do's en dont's. Geen commerciële presentaties door leveranciers, maar met name gebruikers die het woord doen over hun praktijkervaring met Open Source software.

Check de website voor meer informatie:

http://www.opensourcesymposium.nl/