#77 pipe hassle

closed-out-of-date
Modeling (29)
7
2010-04-25
2006-07-18
bob2
No

I have been having a problem with the pipe command. I
create a pipe, select the first point, move it
somewhere in one view, then move it in another view,
only to have it snap back to where it was in the
previous view. For example, move a point in the left
view, switch to a front view and move it again, switch
back to the left view and the point has snapped back to
where it was originally in that view (ie the x
coordinate of point 0). Move it again, switch to the
front view and see that it has snapped back to where it
was originally in that view (ie the y coordinate of
point 0). It always snaps to the coordinate of point
0. If you are in multipane mode, you can see this occur.

Another thing I notice when this occurs is when you
select a point, the letters 'pt' show up at that point
but there are no coordinate axes there. When it is
working properly, I get 'pt' and axes at the selected
point.

Now if you quit BRL-CAD and then bring it back up, e up
your pipe, it works fine until you create a new pipe.

This problem used to occur on rare occasion, usually
when editing an existing pipe, but now it seems to
happen every time I create a new pipe. What is going on?

I am running 7.8.0 on Linux RH9.

Discussion

  • bob2

    bob2 - 2006-07-20

    Logged In: YES
    user_id=1392471

    More info:
    This problem occurs after displaying a BOT and rotating it
    180 degrees about the z axis. The BOT was a Pro/E part that
    was saved as .stl then converted with stl-g. If you don't
    rotate it, the pipe works fine. Rotate the BOT and a new
    pipe doesn't work until you restart brl-cad. Yes, I need to
    rotate it to orient it correctly in my model.

     
  • Sean Morrison

    Sean Morrison - 2006-08-07
    • priority: 5 --> 7
     
  • Sean Morrison

    Sean Morrison - 2007-04-18

    Logged In: YES
    user_id=785737
    Originator: NO

    This is almost certainly a bug, likely related to multipane mode and how state is managed across the various panes. Does the problem still occur if you don't use multipane, but instead just change your views as needed while editing the point? Does the problem occur if you never display/edit a BoT?

     
  • Sean Morrison

    Sean Morrison - 2007-10-12

    Logged In: YES
    user_id=785737
    Originator: NO

    Moved from support request to bug tracker.

     
  • Sean Morrison

    Sean Morrison - 2007-10-12
    • labels: 622296 --> Modeling
     
  • Sean Morrison

    Sean Morrison - 2010-04-09

    Need feedback or sample geometry in order to reproduce/investigate this bug further. Pipe editing has changed a fair bit since 7.8 days, so please verify the problem still exists with a more recent version of BRL-CAD. Thanks for the report, regardless.

     
  • Sean Morrison

    Sean Morrison - 2010-04-09
    • assigned_to: nobody --> bob1961
    • status: open --> pending-out-of-date
     
  • SourceForge Robot

    • status: pending-out-of-date --> closed-out-of-date
     
  • SourceForge Robot

    This Tracker item was closed automatically by the system. It was
    previously set to a Pending status, and the original submitter
    did not respond within 14 days (the time period specified by
    the administrator of this Tracker).

     

Log in to post a comment.