Hi all,

I value the time all of you spent on assisting me to resolve my issue. So I am updating this ticket with my findings. Really, I had a custom script in my server which was sending out the notification upon successful completion. The location of the script is mentioned in backuppc configuration as
Edit config --> Backup Settings --> User commands -> DumpPostUserCmd as
/opt/email.sh $xferOK $host $type $client $hostIP $share $XferMethod $sshPath $cmdType
where /opt/email.sh is the custom script.

I have pasted the contents of email.sh if anyone want to use:

#!/bin/bash
# script to send simple email
# Email To ?
EMAIL="your_email_address"
# Email text/message
EMAILMESSAGE="/tmp/emailmessage.txt"

# Grab the status variables
xferOK=$1
host=$2
type=$3
client=$4
hostIP=$5
share=$6
XferMethod=$7
sshPath=$8
cmdType=$9

# Check if backup succeeded or not.
if [[ $xferOK == 1 ]]; then
        STATUS="SUCCESS"
else
        STATUS="FAILED"
fi

# email subject
SUBJECT="[BackupPC] $STATUS for host: $client"

# Email text/message
echo "Filesystem backup for $host $STATUS" > $EMAILMESSAGE
echo "" >>$EMAILMESSAGE
echo "Type: $type" >>$EMAILMESSAGE
echo "Client: $client" >>$EMAILMESSAGE
echo "Host: $host" >>$EMAILMESSAGE
echo "Host IP: $hostIP" >>$EMAILMESSAGE
echo "Share: $share" >>$EMAILMESSAGE
echo "XferMethod: $XferMethod" >>$EMAILMESSAGE
echo "sshPath: $sshPath" >>$EMAILMESSAGE
echo "cmdType: $cmdType" >>$EMAILMESSAGE

# send an email using /bin/mail
/bin/mail -s "$SUBJECT" "$EMAIL" < $EMAILMESSAGE

I am not sure whether it a default feature in backuppc


On Tue, Dec 3, 2013 at 4:52 AM, Gopu Krishnan <gopukrishnantec@gmail.com> wrote:
When I click on Log File, getting error :
Can't open log file /var/run/BackupPC/LOG



On Fri, Nov 29, 2013 at 8:05 AM, Gopu Krishnan <gopukrishnantec@gmail.com> wrote:
Hi Holger,

But I am not getting the notification even when the backup fails;that is the basic thing we need. Only bogus notification I am getting. :(

Thanks,


On Fri, Nov 29, 2013 at 12:15 AM, Holger Parplies <wbppc@parplies.de> wrote:
Hi,

Gopu Krishnan wrote [off-list] on 2013-11-28 09:10:46 +0530 [Re: [BackupPC-users] Not getting any mail after the backup]:
> [reordering top-posted message]
> On Thu, Nov 28, 2013 at 8:59 AM, Gopu Krishnan <gopukrishnantec@gmail.com>wrote:
> > Hello Holdger,
> >
> > I have my 'EMailAdminUserName' set to user@example.com (including TLD)
> > and 'EMailUserDestDomain' blank. I dont think this is causing an issue as I
> > am having another backuppc with the same configuration using that as
> > reference, I configured this new one. I closely monitored the
> > /var/log/maillog after starting a incr Backup and no mail is being sent
> > from the server. I doubt something is not triggering the mails after the
> > backup finishes for a host.
> >
> > Thanks,
> > Gopu
>
> One more thing, I am getting the mail "BackupPC administrative attention
> needed" which mentions the directories those are bogus. So issue is the
> mails are not generating after the backup

it has already been pointed out - ***there are no mails after a successful
backup***. That's not an issue, that's the concept.

Regards,
Holger