Hi,

after compiling and installing the alsa-drivers, -libs and -utils the
directory /proc/asound looks like this:

-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 14:06 cards
dr-xr-xr-x 2 root root 0 Jul 31 14:06 dev
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 14:06 devices
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 14:06 meminfo
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 14:06 oss-devices
dr-xr-xr-x 2 root root 0 Jul 31 14:06 seq
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 14:06 sndstat
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 14:06 version

The size of all programs is 0. The directories dev and seq are empty.

[frans@localhost frans]$ ls -l /proc/asound/
total 0
lrwxrwxrwx 1 root root 0 Jul 31 18:16 0 -> card1/
dr-xr-xr-x 2 root root 0 Jul 31 18:16 card1/
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 18:16 cards
dr-xr-xr-x 2 root root 0 Jul 31 18:16 dev/
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 18:16 devices
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 18:16 hwdep
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 18:16 oss-devices
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 18:16 pcm
dr-xr-xr-x 2 root root 0 Jul 31 18:16 seq/
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 18:16 sndstat
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 18:16 timers
-r--r--r-- 1 root root 0 Jul 31 18:16 version

so the zeros are not the problem I think.

What does 'cat /proc/asound/sndstat' report?
/proc/asound/sndstat reports this:

linux:/usr/local/src/alsa-utils-0.5.10 # cat /proc/asound/sndstat
Sound Driver:3.8.1a-980706 (ALSA v0.5.11 emulation code)
Kernel: Linux linux 2.4.2 #3 Tue Jul 31 12:11:15 CEST 2001 i586
Config options: 0

Installed drivers:
Type 10: ALSA emulation

Card config:
--- no soundcards ---

Audio devices: NOT ENABLED IN CONFIG

Synth devices: NOT ENABLED IN CONFIG

Midi devices: NOT ENABLED IN CONFIG

Timers: NOT ENABLED IN CONFIG

Mixers: NOT ENABLED IN CONFIG

I think, it doesn't look good. What is the mistake? What configuration
does the report mean?

My soundcard is a VIBRA16C and configured the drivers with
make clean
./configure --with-isapnp=yes --with-sequencer=yes --with-debug=full
make
make install
./snddevices

I installed the libs and the utils with
make clean
./configure
make
make install

I use the following Versions:
alsa-driver-0.5.11
alsa-lib-0.5.10b
alsa-utils-0.5.10
Kernel-2.4.2 without devfs

-Frans