#134052 Tracker: Causes data entry loss

closed
None
1
2009-04-11
2009-03-10
Max Horn
No

So I just wanted to file a SourceForge.net support request. I am using the tracker beta, so I was using <https://sourceforge.net/tracker2/?func=add&group_id=1&atid=200001>. *LUCKILY* out of paranoia, I had copied the whole description text I wrote before submitting.

Because when I pressed submit, I was lead to a page telling me: "Error, no group_id specified". True enough, I didn't select a "Group" when submitting the bug, I thought this is for you guys to set, not for me.

The problem: When using "back" in my browser (Firefox 3 on OS X), all data I had entered was *gone*. As I mentioned it, luckily I had copied it, because by now I am used to this terrible behavior. :-( Truth be told, it is much better now on project support trackers, where this bug seems to be fixed (yay!), but the SF.net tracker seems to be a bit different than others...

I believe that many bugs get never get reported, because when a user tries to report it and submits the bug report form, after entering a nice elaborate description, the whole text is lost due to this bug, and the user, who is already annoyed about another bug, won't go into the trouble of reentering it all. A loss to all involved parties :-(.

Discussion

  • Max Horn

    Max Horn - 2009-03-10

    Interesting, with *this* tracker item I was able to submit it w/o specifying a group...

    And looking at it, I see now that the group_id is the id of the SF.net project, and probably not related to the group popup. Indeed, if I remove the group_id from the URL, I get the error "ERROR - No group_id was chosen" I got before.

    Still, the bug was there, and I came to the bug tracker via the "Help" page, so didn't enter the id incorrectly or anything. I just tried, and it again worked flawlessly. In particular, please delete this report <https://sourceforge.net/tracker2/?func=detail&aid=2679145&group_id=1&atid=200001>

    I came here via the help page, and I tried several times to submit the bug report, always pasting my copied text again, and submitting -- it consistently failed until I selected a group. Weird coincidence then? Sadly I didn't pay close attention to the URL, so I can't be sure whether it was somehow messed up. Maybe it was...

    Sorry for the confusion :/. Well, now I am confused myself... FYI, the report where this failed was <https://sourceforge.net/tracker2/?func=detail&aid=2679098&group_id=1&atid=200001>.

     
  • Travis West

    Travis West - 2009-03-10
    • assigned_to: nobody --> hinojosa
     
  • Travis West

    Travis West - 2009-03-10

    Greetings,

    This is an initial response the SourceForge.net team uses to let you know how this Support Request will be handled. Please read the entirety of this comment before taking any further action; information enclosed in this comment will help you to ensure that you have an excellent support experience.

    The SourceForge.net team takes all reported issues seriously; we will work to provide you a complete, accurate, and timely response to your inquiry. Information about our support policies and procedures may be found here:
    https://sourceforge.net/docs/C01

    ABOUT THIS ISSUE: Based on the initial review of this request, we have determined that this issue will be considered to have Moderate Priority. Issues within this category typically include service questions, usage problems, system issues, statistics, and specialized requests (such as those requiring significant administrative overview, or which require the development of a custom solution). A description of our issue priorities may be found here:
    https://sourceforge.net/docs/C01#issue_priorities

    TRIAGE PROCESS: The initial review of this issue has resulted in a member of the SourceForge.net staff determining who should process this issue, and a change in the Priority, Summary, Assignee, Group and Category settings for this request.

    WHAT TO EXPECT: Issues of this nature will typically be reviewed again by the assigned member of the SourceForge.net team within 5 business days (the SourceForge.net team works at least Monday through Friday, 9am to 5pm Pacific, excepting holidays). Within our next response, we will typically request additional information about the problem you have reported, or provide you specific troubleshooting instructions. We appreciate your patience as we make our next review of and response to this request.

    INQUIRING ABOUT THE STATUS OF THIS ISSUE: Should you have questions or concerns regarding the status of this issue, simply add a comment to this support request. All comments you post to this support request will be received by the SourceForge.net team member who has been assigned this issue. Please do not submit a second support request about this issue (add a comment to this request instead), and do not attempt to contact the assignee of this request via email; all additional information or comments about this request should be posted as a comment to this request.

    Cheers!,

    SourceForge.net Support

     
  • Travis West

    Travis West - 2009-03-11

    Hi Max,
    I'm escalating this to the Engineering group for their attention.

    Thanks,
    Travis West
    Support Guy
    SourceForge.net

    P.S., Support items set to status of 'Pending', will auto-close in 14 days if there is no response.

     
  • Travis West

    Travis West - 2009-03-11
    • priority: 5 --> 1
    • assigned_to: hinojosa --> engr
    • summary: Tracker 2 causes data entry loss, AGAIN --> Tracker: Causes data entry loss
     
  • Anonymous - 2009-03-27
    • status: open --> pending
     
  • Anonymous - 2009-03-27

    Hi Max,

    I think that we have done 2 things there. First, we allow submission now without the group assignment. I added this item:

    https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&aid=2717345&group_id=1&atid=200001

    Then, I have recently requested that in cases of an error, on hitting the back button that data is preserved. I'm pretty sure this was rolled out. As I'm not thinking of a valid error condition at the moment, I can't rightly test this.

    Please give this another look and let me know if you agree the original issue is resolved.

    If you need anything else, please post a response to this request.

    Cheers!,

    Daniel Hinojosa - Sr. Manager, SourceForge.net Support

    P.S., Support items set to status of 'Pending', will auto-close in 14 days if there is no response. Be sure to monitor our Site Status page, https://sourceforge.net/sitestatus.

     
  • SourceForge Robot

    • status: pending --> closed
     
  • SourceForge Robot

    This Tracker item was closed automatically by the system. It was
    previously set to a Pending status, and the original submitter
    did not respond within 14 days (the time period specified by
    the administrator of this Tracker).

     

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:





No, thanks