Instalation Debugging

Help
Webago Ltd
2009-03-24
2013-04-17
  • Webago Ltd

    Webago Ltd - 2009-03-24

    Is there a way to see why the test.html is not working i.e. debug

    i have all the components installed and permissions set but it doesn't work

    any sugestions would be appreciated

     
    • Julian Stricker

      Julian Stricker - 2009-03-25

      Hmm...are you able to see the image? If not, try to download or save the image ("getthumbnail.php...") and open it with a text-editor. You will see a errormessage if something went wrong (if error reporting is on).

      Julian

       
    • Webago Ltd

      Webago Ltd - 2009-03-25

      No I can see everything, however none of the functions actually happen. i.e. resize does nothing, i select an area to cut press apply nothing happens.

      sorry in both instances the history functions provide back/undo these work going back and forward in the history of actions.

      it is as if ImageMagick is not installed

      but it returns at the command line

      root@access [~]# /usr/bin/convert
      Version: ImageMagick 6.2.5 04/05/07 Q16 file:/usr/share/ImageMagick-6.2.5/doc/index.html
      Copyright: Copyright (C) 1999-2005 ImageMagick Studio LLC

      Usage: convert [options ...] file [ [options ...] file ...] [options ...] file

      Where options include:
        -adjoin              join images into a single multi-image file
        -affine matrix       affine transform matrix

      etc...........

      this is my config:-

        $web_root_dir="/home/test/www/image-editor/ie/";                 
        $server_temp_dir=$web_root_dir."temp/";    
        $ffmpeg_location="";                        
        $fonts_dir=$web_root_dir."/fonts/";       
        $imagemagick_dir="/usr/bin/";               
        $language="en";                             
        $ext_dir="../../../ext/";                     
        $default_theme="black";  

      p.s. how do you turn error reporting on

      thanks again

       
      • Julian Stricker

        Julian Stricker - 2009-03-25

        Maybe the functions to exec Imagemagick ("system", "exec") are disabled in you PHP config?

         
    • Julian Stricker

      Julian Stricker - 2009-03-25

      You can turn error reporting on by writing "error_reporting( E_ALL );" on top of the php-file. You have to set "display_errors = On" in you php.ini, too.

       
    • Dale Larsen

      Dale Larsen - 2009-06-12

      I am having a similar problem.  The editor shows up fine, but nothing happens why you click apply.  How do you enable the exec function in php?

       
      • Julian Stricker

        Julian Stricker - 2009-06-15

        You can try to make a new php-file and add something like this:

        <?php $output = null;
        exec('ls', $output);
        echo "<pre>" . var_export($output, TRUE) . "</pre>\n";

        ...and call the file in your browser. If there is no output then you are unable to call the "exec" command. You can enable "exec" in php.ini.
        Otherwise maybe imagemagick (not the "imagick"-php-extension!) is not installed or not installed correctly.

        Julian

         
    • Dale Larsen

      Dale Larsen - 2009-06-13

      I am having a similar problem.  The editor shows up fine, but nothing happens why you click apply.  How do you enable the exec function in php?

       
  • Julian Stricker

    Julian Stricker - 2009-12-31

    Maybe you have set the paths wrong. What are the errors saying?

     
  • computerkidt

    computerkidt - 2009-12-31

    Ah firefox wasnt letting me veiw sourse or save image untill i did save file with the open getthumbnail file it showed: Warning</b>:  imagepng() : Unable to open '/home/armyoffa/public_html/3rdparty/ajaximageeditor/temp/ff3f73121358420d86cba8924a8307f1.png' for writing: Permission denied in <b>/home/armyoffa/public_html/3rdparty/ajaximageeditor/aie/getthumbnail.php</b> on line <b>126</b><br />
    ‰PNG wow i feel stupid lol i could have sworen i chmod'ed the temp folder

     
  • Stacey Flowers

    Stacey Flowers - 2010-01-06

    Hi,
    I just installed AIE, which looks amazing.
    I spent a lot of time making sure my config file had the correct paths, and the temp file, etc., had writeable persmissions.
    It all looks good to me now, except:
    on the test page, the image itself does not display (tree.jpg).

    Actually, to be clear:  I changed the test.html page, so that the tree.jpg does display there, huge.  But when I click on the link to the editor, the editor shows up very well, with all functionality in place, but the image display doesn't show up… just a very large space with checkbox grey and white. 

    Any suggestions as to what I need to do to my install to get it to work?
    i *really* want to use this program.. it does exactly what I need! 

    thanks so much!!!!

    -Stacey

     
  • Julian Stricker

    Julian Stricker - 2010-01-07

    Please open …./getthumbnail.php?dat=images/album/Tree.jpg&maxx=320&maxy=320 in you browser and click "show source" or save the file as ".txt" file and open it in a text-editor to see the PHP-error-messages

     
  • Stacey Flowers

    Stacey Flowers - 2010-01-08

    I only get the brokenimage icon there.  If I save it, I get the code for the image in binary.  And it won't show any source.

    However, I must have error reporting off…  how do I turn it on (more specifically, in which file do i put it.. getthumbnail.php?)

    thanks for the help!

    -stacey

     
  • Stacey Flowers

    Stacey Flowers - 2010-01-08

    Okay, I put the code at the top of the getthumbnail.php page, and waiting for my sysadmin to change display errors to ON on the php.ini file.  I will try that, and let you know if I still can't get it working.  Thanks!  I suspect it's a path issue in my config.inc.php, but I can't figure it out… everything appears to work okay except for the image not showing….

     
  • Stacey Flowers

    Stacey Flowers - 2010-01-08

    Ok!  I did that, and this is what I get below. 

    Warning: getimagesize(/httpdocs/web/aie/images/album/Tree.jpg) : failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/testing.postcard.com/httpdocs/web/aie/aie/getthumbnail.php on line 54

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/testing.postcard.com/httpdocs/web/aie/aie/getthumbnail.php:54) in /var/www/vhosts/testing.postcard.com/httpdocs/web/aie/aie/getthumbnail.php on line 180

    (the second one has to do with my site php overall.  the first one is the issue i'm sure.  but it looks like maybe it can't get the image size, because there is no image?  after these warnings, there is the binary code for the image icon on the page - not the tree, but the broken image icon i think).

    Any ideas what I should try?

    tx.
    -S

     
  • Julian Stricker

    Julian Stricker - 2010-01-08

    In config.inc.php your $web_root_dir is set to "/httpdocs/web/aie/"?
    Try to set it to "var/www/vhosts/testing.postcard.com/httpdocs/web/aie/"!

    Julian

     
  • Stacey Flowers

    Stacey Flowers - 2010-01-09

    thank u!  works like a charm.  

    general question for you - a little beyond my programming scope -  can u think of an easy way to get this application to generate an xml file that has the text and image editing changes to the image - as data, instead of the actual image?  We are trying to let people do a simple edit of their own photo, and then generate an xml file that can be used for a printer, or other media.

    (and do you know any programers who might want to write this 'plugin' for me?)

    thanks!

    -stacey

     
  • Julian Stricker

    Julian Stricker - 2010-01-12

    With version 0.6 of AIE this will be very difficult to implement. But with the new version which I hope to release soon it will be much easier, because it saves the steps for the history back/forward function and the image is rendered only at the end. And the new version has a plugin-system so it will be much easier to write extension for it.

    Julian

     
  • Julian Stricker

    Julian Stricker - 2010-02-03

    Hi tarekamiri!
    It seems that the temp-directory is not writeable or does not exist:

    >Warning</b>:  getimagesize(/home/httpd/vhosts/makass.com/httpdocs/temp/a6b6a043b20254b5c415c135aedc5126.png-1) : failed to open stream: No such file or directory in <b>/home/httpd/vhosts/makass.com/httpdocs/plugins/aie/bildserver.php</b> on line <b>140</b>

    Maybe you have to "chmod -R 0777" it?

     
  • Tarek Alexander Amiri

    I use FileZilla tu set  folder permissions because i don't have physical access to the server… The temp folder is on 777 but every time a new file is created, the permission to the fil is set back to 644…

    What can i do to keep the permission of the containing folder propagating on child files?

     

Get latest updates about Open Source Projects, Conferences and News.

Sign up for the SourceForge newsletter:





No, thanks