Home

AES Chipter

Project Admins:

AES Chipter

AES Chipter nedir?

AES Chipter kişisel olarak gönderdiğiniz e-postaların meraklı kişiler tarafından izlenmesini engellemeyi amaçlayan bir sistemdir. Meraklı gözlerden bıktınızsa ya da bilgisayarınızdan gönderdiğiniz e-postaların başkası tarafından okunmasını istemiyorsanız AES Chipter tam size göredir. Kuruluma ihtiyaç duymaz, kullandıktan sonra silerek hiçbir iz bırakmadan anonim olarak şifreli e-posta göndermiş olursunuz. Sizin belirlediğiniz bir şifre ve konu başlığı adı altında çok uzun bir şifreli anahtarı da sizin şifreniz ile karıştırarak programda çok karmaşık bir şifre oluşturur. Bu sebeple siz kısa bir şifre bile yazsanız kendi oluşturduğu şifre sayesinde çok uzun ve karmaşık bir şifre anahtarı oluşturur. Bu işlem sayesinde bilgisayarınızda “keylogger” adı verilen tuş kaydetme yazılımları olsa bile, sadece şifrenizle iletiniz okunamayacaktır. AES Chipter, uluslararası olarak kullanılan bir şifreleme sistemi olan AES kullanmaktadır.

AES nedir?

AES (Advanced Encryption Standard; Gelişmiş Şifreleme Standardı), uluslararası olarak kullanılan bir şifreleme (kripto) sistemidir.

Belçikalı Vincent Rijmen ve Joan Daemen tarafından geliştirilmiş, DES’in ve diğer olası algoritmaların zayıf ve paranoyak yönlerini tamamen temizleyerek, matematikle oluşturulmuş algoritma. Bruce Schneier’in twofish’ini ve rsa’in rc6′sini eleyerek 1997′de nist’in yarışmasını kazanmış ve yeni şifreleme standardı olmuştur.

DES’in linear ve differential cryptoanalysis karşısında yenik düştüğü durumlara düşmemesi için özel önlemler alınmış, round içerisindeki xor’lamaların birbirine yakın bitlerdeki probabilistic bias’larının takip edilememesi için, des’te yer almayan mixcolomn ve shiftrow türü işlemlerle 128bitlik 8bitlik 4 satır ve 4 sütüna ayrılmış plaintexti çorbaya döndürmektedir. bugün bilinen tüm akademik ve pratik saldırılara, bruteforce’lara karşı dayanıklı olduğu düşünülmektedir. 128, 256 ve 512 bitlik key’leri destekleyebilmekte, 8bitlik smart card işlemcilerinden 128bitlik olası fütüristik çiplere kadar destekleyebilecek şekilde tasarlanmıştır.

ECB ve CBC gibi modlarla kullanılabilmektedir. NSA’ın hiçbir şekilde nasıl oluşturduğunu açıklamadığı ve eff’yi ve diğer meraklı şahsiyetleri(1000′lerce kişilik bir komunite) yıllarca peşinde sürüklediği sbox’lara karşılık aes’in sbox’ı, 8. dereceden irreducible bir polinom olan x^8+x^4+x^3+x+1 ile oluşturduğu finite field ile construct edilmekte olup, açık seçik bir matematiğe dayanmaktadır. 2. round’ın hemen ardından tam bir diffusion gerçekleşmekte ve tek bir byte değiştiğinde sonuçtaki 4 byte’ın hepsi değişmekte ve linear & differential cryptoanalysis demon’larını kendinden uzak tutabilmektedir, ayrıca key scheduler’ında özel olarak round’lar arasındaki key’lerin olası ortak bitlerinin minimize edilmesi için önlemler alınmıştır. bruteforce attack’lar genelde 6 rounda kadar etkili olduklarından eklenen 4 roundun yeterince güvenlik sağladığı düşünülmektedir.

AES Chipter nasıl çalışır?

AES Chipter programını açın, karşınıza çıkan ekranda konu kısmını boş geçin çünkü o kısımda program kendi ürettiği bir şifre hazırlayarak çok kuvvetli bir anahtar oluşturmanızı sağlar. Konu kısmını boş geçtikten sonra, ileti kısmına şifrelemek istediğiniz yazıyı yazınız. İletinizi yazdıktan sonra, parolanızı yazınız. Parolanızı unutmanız halinde iletinizi bir daha okuyamazsınız bu yüzden parolanızı unutmayacağınız karakterlerden oluşturun. Son olarak da “Şifrele” tuşuna basın. Bu işlemden sonra kendi e-posta adresinize girerek “Konu” kısmındaki yazıyı e-postanızın konu kısmına, “İleti” kısmını ise ileti kısmına yapıştırın. Böylelikle e-postanızın içeriği elde edilse bile, sizin şifreniz, konu kısmındaki program anahtarı ve bu 3 bölümün arasında nasıl bir ilişki ve kombinasyonun olduğu bilinmeden iletinin içeriği çözülemez. AES Chipter bu güne kadar kırılamadığı gibi, rastgele oluşturulan “Konu” sayesinde, sizin şifreniz kısa bile olsa şifreniz kırılamayacaktır. Bu sayede çok uzun şifreleri hafızanızda tutma zorunluluğunuz da ortadan kalkmış olur.

AES Chipter, “Konu” ve “İleti” kısmının ayrı bir algoritmada oluşması ve bağımsız olması sayesinde; e-postayı gönderdiğiniz kişiye telefonda ya da başka bir yolla şifrenizi söylediğinizde başkası tarafından öğrenilip, e-postanızın içeriği elde edilse bile tek başına bir işe yaramayacaktır.

Şifreli e-postanızı okumak için; gelen e-postanızın konusunu “Konu” kısmına ve iletinizi “İleti” kısmına yapıştırın. Daha sonra alt taraftaki “Parola” kısmına şifrenizi yazın ve “Çöz” tuşuna basın. Karşınızda kimsenin okumadığına emin olduğunuz, gizliliğin tamamen sizin elinizde olduğu bir e-posta.