phireweed - 2004-10-18

Hello Everyone,

it really a nice job with that driver, because i like work in linux and do not want to switch back to windows. I
have compiled your driver with a help of my internet friend, setup every thing as was said in your manual, but PPPoE
refuses to work. Can you please help me with this problem?

/proc/net/atm contains

-r--r--r--    1 root     root            0 Окт 18 12:29 arp
-r--r--r--    1 root     root            0 Окт 18 12:29 br2684
-r--r--r--    1 root     root            0 Окт 18 12:29 Conexant AccessRunner:0
-r--r--r--    1 root     root            0 Окт 18 12:29 devices
-r--r--r--    1 root     root            0 Окт 18 12:29 lec
-r--r--r--    1 root     root            0 Окт 18 12:29 pvc
-r--r--r--    1 root     root            0 Окт 18 12:29 svc
-r--r--r--    1 root     root            0 Окт 18 12:29 vc

but inside there is no any connection parameters just headers.

Here is /var/log messages:

Окт 18 12:00:51 localhost cxacru: Conexant AccessRunner microcode upload program. 6/9/2003
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:00:51 localhost cxacru: Josep Comas <jcomas@gna.es>
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:00:51 localhost cxacru: See credits in documentation
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:00:51 localhost cxacru:
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:00:51 localhost cxacru: I found ADSL modem with VendorID = 0572 & ProductID = cb00
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:00:51 localhost cxacru: Loading and sending /usr/sbin/cxfirm4.bin...
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:00:51 localhost cxacru: Firmware is sent!
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:00:51 localhost cxacru: Setting configuration...
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:00:51 localhost cxacru: Waiting ADSL line is up (until 90 seconds)...
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:00:51 localhost cxacru: .
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:05 localhost last message repeated 7 times
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:06 localhost cxacru:
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:06 localhost cxacru: ADSL line is up (Downstream 160 Kbits/s, Upstream 128 Kbits/s)
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:06 localhost cxacru: >>> Loading driver...
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:06 localhost cxacru: Launching driver in normal mode...
Oct 18 12:01:06 localhost kernel: usb.c: registered new driver Conexant AccessRunner
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:10 localhost cxacru:
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:10 localhost cxacru: /usr/sbin/cxload.sh successful
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:10 localhost cxacru: Setting PPP over Ethernet...
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:10 localhost cxacru: >>> Setting PPPoE <<<
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:10 localhost cxacru:
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:10 localhost cxacru: >>> Loading br2684 kernel module...
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:11 localhost cxacru:
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:11 localhost cxacru: >>> Loading ppp_generic...
Oct 18 12:01:11 localhost kernel: CSLIP: code copyright 1989 Regents of the University of California
Oct 18 12:01:11 localhost kernel: PPP generic driver version 2.4.2
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:11 localhost cxacru:
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:11 localhost cxacru: >>> Loading br2684ctl...
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:14 localhost cxacru:
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:14 localhost cxacru: >>> Activating interface...
Oct 18 12:01:14 localhost modprobe: modprobe: Can't locate module nas0
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:14 localhost cxacru: nas0: unknown interface: No such device
&#1054;&#1082;&#1090; 18 12:01:14 localhost rc: Starting cxacru:  failed

I'm using asp (redhat 9 based) linex with kernel version 2.4.20-9asp.

Here is my options file:

Lock
defaultroute
noipdefault
noauth
holdoff 4
maxfail 25
persist
asyncmap 0
name guedt@mtu
to user guest@mtu
lcp-I throw-interval 2
lcp-I throw-failure 7
plugin /usr/lib/pppd/2.4.2/rp-pppoe.so nas0

and here is /etc/cxacru

#
# Config file for Conexant AccessRunner
#

# Driver mode
DRIVER_MODE=1  # 1 = normal, 2 = debug, 3 = normal+max speed (without ask adsl status), 4 = debug+max speed (without ask
adsl status)

# Protocol
PROTOCOL_MODE=4  # 1 = RFC1483/2684 routed, 2 = PPP over ATM (pppoa), 3 = RFC1483/2684 bridged, 4 = PPP over Ethernet
(pppoe)

# Paths
BINARY_PATH="/usr/sbin"
ATM_PATH=""

# ADSL
#  if OPEN_MODE is blank then cxload uses default mode acoording VID & PID
#  Values for OPEN_MODE are:
#    0 = auto selection, G.Handshake
#    1 = auto selection, T1.413
#    2 = G.Handshake
#    3 = ANSI T1.413
#    4 = ITU-T G.992.1 (G.DMT)
#    5 = ITU-T G.992.2 (G.LITE)
OPEN_MODE=

# ATM
VPI=1
VCI=50

# Specific for RFC1483/2684 routed/bridged
#  if IP_ADDRESS is blank in bridged mode then it uses DHCP to get IP
IP_ADDRESS=
NETMASK=255.255.255.0
GATEWAY=

Here is my info about modem:

[root@localhost sbin]# cxioctl 3
Conexant AccessRunner ioctl call. 6/9/2003
Josep Comas <jcomas@gna.es>
See credits in documentation

I found ADSL modem with VendorID = 0572 & ProductID = cb00

Versions:
  Module version (driver) = 0.4.16 (normal speed)
  Hardware version = 297408
  Firmware version = 2.37
  MAC address = 00.30.cd.00.06.23

Transmit/configuration:
  ATM cells transmited = 0
  ATM cells received = 0
  OAM loopback cells = 0
  VPI = 0
  VCI = 0

State:
  Link status = 0x0002 (connected)
  Line status = 0x0005 (up)
  Open mode = auto selection, G.Handshake
  Operational mode = ANSI T1.413
  Startup attempts = 2
  Line startable = 0
  Link lost = 0
  Downstream bitrate (Kbits/s) = 160
  Upstream bitrate (Kbits/s) = 128
  ADSL headend = 0x0039 (Globespan Semiconductor, Inc.)
  ADSL headend environment = 0

What am I doing wrong??? please help.

Alex from Russia

Thanx

--
Best regards,
::alex                            mailto:lowtechalive@mail.ru
::phireweed icq#78202820          * PGP public key available on demand
                                   * freelance professional marketing
                                      management and project consultant