#2 Sent items appear on local computer mailbox not Zimbra Sent

Mail
open
sculi2000
Bug (6)
5
2007-11-14
2007-11-14
sam
No

Sending emails only move to the local account ie not sent to the Zimbra mailbox
for the account from which it is sent. Using esoleyman connector, Evolution
2.10.1 and Feisty on the client, with either OSS or Network.

Discussion

  • sam
    sam
    2007-11-14

    • assigned_to: nobody --> sculi2000
     
  • Emil Soleyman
    Emil Soleyman
    2007-12-12

    Logged In: YES
    user_id=1957571
    Originator: NO

    I'm working on a patch that will automatically set the Draft and Sent folder for newly created accounts to their Zimbra server equivalents.

     
  • Murray
    Murray
    2008-01-25

    Logged In: YES
    user_id=1978745
    Originator: NO

    I am using Evolution 2.12.0-29.6 on SuSE 10.2. My issue is probably related to this one. My Sent items option under the Zimbra account defaults are greyed out. I have no idea where the sent e-mails are being stored - they are not going in the Zimbra or local folders.

    Murray

     
  • Emil Soleyman
    Emil Soleyman
    2008-02-28

    Logged In: YES
    user_id=1957571
    Originator: NO

    I've filed an enhancement request with the Evolution developers to provide us an API to make this feature happen.

    Please see bug #519316 (http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=519316)

     
  • Dan Deighton
    Dan Deighton
    2008-04-02

    Logged In: YES
    user_id=2052858
    Originator: NO

    I was able to work around this problem by editing the account settings with gconf-editor. The key that needs to be edited is /apps/evolution/mail/accounts.

    In the Zimbra account entry, change the following string:

    <sent-folder>mbox:/home/<username>/.evolution/mail/local#Sent</sent-folder>

    to

    <sent-folder>zimbra://<username>%40example.com@zimbra.example.com/Sent</sent-folder>

    Of course, changing the username and hostnames to suit your needs.

    While this is not convenient, at least you have the desired functionality until it is fixed correctly.

    -Dan

     
  • Logged In: NO

    The workaround below worked fine for me on SuSE 10.2, Evolution 2.12.0 :-)