Hi there
I have a problem buildind xine-lib 1.1.3 on a x86_64 OS and get this:
....
/bin/sh ../../libtool --tag=CC --mode=link gcc -I/usr/X11R6/include    -O3 
-fPIC -fomit-frame-pointer -fexpensive-optimizations -fschedule-insns2
-ffast-math -finline-functions -Wall -Wnested-externs -Wcast-align
-Wchar-subscripts -Wmissing-declarations -Wmissing-prototypes -DNDEBUG
-D_REENTRANT -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -DXINE_COMPILE -Wformat=2
-Wno-format-zero-length -Wmissing-format-attribute -Wstrict-aliasing=2
-o libxine.la -rpath /usr/local/lib -version-info 16:0:15 xine.lo
metronom.lo configfile.lo buffer.lo load_plugins.lo video_decoder.lo
buffer_types.lo audio_decoder.lo video_out.lo audio_out.lo resample.lo
events.lo video_overlay.lo osd.lo scratch.lo demux.lo vo_scale.lo
xine_interface.lo post.lo tvmode.lo broadcaster.lo io_helper.lo
input_rip.lo input_cache.lo info_helper.lo refcounter.lo alphablend.lo
-lpthread -ldl -lz -lm ../../src/xine-utils/libxineutils.la
../../lib/libxineposix.la -lrt
gcc -shared .libs/xine.o .libs/metronom.o .libs/configfile.o
.libs/buffer.o .libs/load_plugins.o .libs/video_decoder.o
.libs/buffer_types.o .libs/audio_decoder.o .libs/video_out.o
.libs/audio_out.o .libs/resample.o .libs/events.o .libs/video_overlay.o
.libs/osd.o .libs/scratch.o .libs/demux.o .libs/vo_scale.o
.libs/xine_interface.o .libs/post.o .libs/tvmode.o .libs/broadcaster.o
.libs/io_helper.o .libs/input_rip.o .libs/input_cache.o
.libs/info_helper.o .libs/refcounter.o .libs/alphablend.o
-Wl,--whole-archive ../../src/xine-utils/.libs/libxineutils.a
../../lib/.libs/libxineposix.a -Wl,--no-whole-archive -lpthread -ldl -lz
-lm -lrt -Wl,-soname -Wl,libxine.so.1 -o .libs/libxine.so.1.15.0
/usr/lib/gcc/x86_64-pc-linux/3.4.6/../../../../x86_64-pc-linux/bin/ld:
.libs/xine.o: relocation R_X86_64_PC32 against `xine_event_send' can not
be used when making a shared object; recompile with -fPIC
/usr/lib/gcc/x86_64-pc-linux/3.4.6/../../../../x86_64-pc-linux/bin/ld:
final link failed: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [ libxine.la] Error 1

If I check the xine.o, it says:
 xine.o: ELF 64-bit LSB relocatable, AMD x86-64, version 1 (SYSV), not stripped
so, is built with -fPIC. The 1.1.2 version is compile fine. Any idea what is wrong ?

Thanks.