#361 Libreoffice GUI opening up when it should not

open-fixed
margotc
9
2012-06-11
2012-03-01
Terry O'Neill
No

When Xena processes a Office file it is opening up a graphical interface for LibreOffice when it should not. This seems to be a problem specific to the machine it is run on as this did not occur on the old development machines but does on the new ones. When testing this please use the 6.0.0 release files to confirm that this behaviour is present on the machine first.

Discussion

1 2 > >> (Page 1 of 2)
  • Terry O'Neill
    Terry O'Neill
    2012-03-01

    Assigned to margot as she has fixed this with a "-headless" option. Note that there are other options that we do not have such as "-nofirststartwizard" which may be worth looking into. Also note that there is possibly more to this so probably would be a good idea to test with an old development machine as well to try to nail down other differences.

     
  • margotc
    margotc
    2012-03-01

    I think it's a good idea to investigate these options during testing. I will look into the switches suggested. I would like to test the -headless option on the older machines before other testing occurs.

     
  • margotc
    margotc
    2012-03-01

    Some specific testing scenarios are required to test this.

     
  • margotc
    margotc
    2012-03-01

    • assigned_to: margotc --> kirtic
    • status: open --> open-fixed
     
  • margotc
    margotc
    2012-04-03

    I have also found that libreoffice splash screen executes on advanced normalisation causing normalisation failure. The code I was testing this on is the current testing branch.

     
  • margotc
    margotc
    2012-04-04

    • priority: 5 --> 9
     
  • margotc
    margotc
    2012-04-19

    I've tested this extensively with updated code base and i am satisfied it's ok now. I think the re-emergence of the problem was due to a stale local code base and this bug should now be closed. Please feel free to respond. I'll leave the actual closing of the job to you at your discretion.

     
    • assigned_to: kirtic --> margotc
     
  • Tested with Xena 6.0.0 on
    Fedora 16 with Libreoffice 3.4.4 and 3.4.5 - Works fine with no GUI
    Kororaa 14 with Libreoffice 3.4.4 - Works fine with no GUI
    WinXp with Libreoffice 3.4.4 - Libreoffice GUI comes up when Xena starts normalizing a doc, if I close the GUI normalizing fails with "No connection error" but if I leave the GUI normalizing completes successfully.

    I have found that as long as the soffice.exe and soffice.bin processes are running, it normalizes fine. Closing the GUI is killing the processes and the normalizing fails with a no connection error.

     
  • margotc
    margotc
    2012-04-23

    • status: open-fixed --> closed-fixed
     
1 2 > >> (Page 1 of 2)