No Default Gateway?

Help
raid517
2006-11-27
2013-04-17
  • raid517
    raid517
    2006-11-27

    Hi thanks very much for a great tool! Wlassistant found my network and it reports the signal strength as being excellent with 6 Gold stars. I have successfully connected to my network (after choosing ASCII and entering my 13 letter WEP password e.g. elephant.1234).

    The problem is however that I still can't browse my network - or surf the internet.

    I have noticed by looking at the KDE network icon on the bottom left of my screen when I hover my mouse over it that all of the information about my wireless network connection is correct - broadcast address IP address and so on - but the 'default gateway' address is missing - even though I have entered this correctly in wlassistant.

    Is there anywhere I can add or enter the default gateway address manually so that my system knows which default gateway to use?

    If it is useful Ifconfig reads as follows. (My Wireless connection is listed as eth2).

    eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:A0:D1:41:75:19
              inet addr:192.168.1.102  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
              inet6 addr: fe80::2a0:d1ff:fe41:7519/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:228 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:176 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000
              RX bytes:220908 (215.7 KiB)  TX bytes:16404 (16.0 KiB)

    eth2      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:13:02:71:F2:A2
              inet addr:192.168.1.14  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
              inet6 addr: fe80::213:2ff:fe71:f2a2/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:7381 errors:164 dropped:167 overruns:0 frame:0
              TX packets:168 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000
              RX bytes:44753 (43.7 KiB)  TX bytes:10943 (10.6 KiB)
              Interrupt:185 Base address:0xc000 Memory:da000000-da000fff

    lo        Link encap:Local Loopback
              inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
              inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
              UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
              RX packets:140 errors:0 dropped:0 overruns

    Again thank you for your kind help. I feel I cannot be too far away from getting my network up and having it fully functioning! :)

     
    • Pawel Nawrocki
      Pawel Nawrocki
      2006-11-27

      Hi!
      Could you please send me the console output of Wireless Assistant? Do you run it with sudo? Cheers,
      Pawel Nawrocki