Getting PAM authentication to work with Webmi

Webmin
Anonymous
2013-02-12
2013-05-21

  • Anonymous
    2013-02-12

    All,

    I am running Ubuntu 12.04 server and haev installed webmin.
    I have followed the instructions to get PAM (LDAP) based login to work. But have failed.

    I enabled the debug log and got the following:
    handle_request: posted_data=page=%2F&user=USERNAME &pass=PASSWORD
    handle_request: Need authentication
    validate_user: user=USERNAME pass=PASSWORD host=grass.tandbergtv.lan
    can_user_login: Validate by Webmin
    validate_user: canuser=USERNAME canmode=1 notexist=0 webminuser=root sudo=1
    validate_user: User root password mismatch PASSWORD != XXXXXXXX

    What options do I need in miniserv.conf so that it prints out
    can_user_login: Validate by PAM

    Currently I have:
    port=10000
    root=/usr/share/webmin
    mimetypes=/usr/share/webmin/mime.types
    addtype_cgi=internal/cgi
    realm=Webmin Server
    logfile=/var/webmin/miniserv.log
    errorlog=/var/webmin/miniserv.error
    pidfile=/var/webmin/miniserv.pid
    logtime=168
    ppath=
    ssl=1
    env_WEBMIN_CONFIG=/etc/webmin
    env_WEBMIN_VAR=/var/webmin
    atboot=1
    logout=/etc/webmin/logout-flag
    listen=10000
    denyfile=\.pl$
    log=1
    blockhost_failures=5
    blockhost_time=60
    syslog=1
    session=1
    premodules=WebminCore
    server=MiniServ/1.620
    userfile=/etc/webmin/miniserv.users
    keyfile=/etc/webmin/miniserv.pem
    passwd_file=/etc/shadow
    passwd_uindex=0
    passwd_pindex=1
    passwd_cindex=2
    passwd_mindex=4
    passwd_mode=0
    preroot=gray-theme
    passdelay=1
    sudo=1
    unixauth=@sudo=root @user=dnsmasq
    pam=webmin
    no_pam=0
    debuglog=/var/webmin/miniserv.debug

    And I have a file in /etc/pam,d called webmin.
    The Authen::PAM module appears to initialise correctly at startup.

    Any help much appreciated.
    Dan