#153 Building on linux with SDL broken. Ubuntu-14.10

Unverified
open
nobody
None
5
2014-06-04
2014-05-08
Michael Novick
No

filters.cpp:627: Error: operand type mismatch for call' filters.cpp:638: Error: operand type mismatch forcall'
filters.cpp:640: Error: operand type mismatch for call' filters.cpp:651: Error: operand type mismatch forcall'
filters.cpp:653: Error: operand type mismatch for call' filters.cpp:655: Error: operand type mismatch forcall'
filters.cpp:666: Error: operand type mismatch for call' filters.cpp:668: Error: operand type mismatch forcall'
filters.cpp:670: Error: operand type mismatch for call' filters.cpp:672: Error: operand type mismatch forcall'
CMakeFiles/vbam.dir/build.make:103: recipe for target 'CMakeFiles/vbam.dir/src/sdl/filters.cpp.o' failed
make[2]: *** [CMakeFiles/vbam.dir/src/sdl/filters.cpp.o] Error 1

Discussion

  • Did you use the full depends to make vbam? Take a look:

    Build-Depends: debhelper (>= 9), cmake, zlib1g-dev, libpng12-dev, imagemagick, libopenal-dev, libsdl1.2-dev, libgtkmm-2.4-dev, libgtkglextmm-x11-1.2-dev, libwxgtk2.8-dev, wx-common, libcairo2-dev, libsfml-dev, nasm [i386 amd64], liblircclient-dev, libavcodec-dev, libavformat-dev, libswscale-dev, libavutil-dev

    SDL build successfully in my ppa, in the last update.

     
  • Michael Novick
    Michael Novick
    2014-05-12

    Yes, : debhelper, zlib1g-dev, libpng12-dev, nasm, ffmpeg(libavcodec-dev, libavformat-dev, libswscale-dev, libavutil-dev) - Are built nightly from there respective trunk repository's.

    imagemagick, libopenal-dev, libsdl1.2-dev, libgtkmm-2.4-dev, libgtkglextmm-x11-1.2-dev, libwxgtk2.8-dev, wx-common, libcairo2-dev, libsfml-dev, liblircclient-dev - is updated every 48-hours to the current Ubuntu-14.10 version. - all these dependencies were verified before responding. so i can verify there currently present in the build environment.

     
  • I built package for 14.10 yesterday, no problem: https://launchpad.net/~sergio-br2/+archive/vbam-trunk

    You can see my code, use diff to see if there is something relevant that I changed. I was having problems to build sdl, but it was fixed when i realized that it was missing one or two dependencies.


    Have you changed anything in CMakeLists.txt?

     
    Last edit: Sergio Benjamim 2014-05-12
  • Compiled successfull using Utopic x86 in a VM.

     
  • Arthur Moore
    Arthur Moore
    2014-06-04

    Same error when trying to build r1231 in Debian with all the dependencies installed.

    Edit: This may be the cause:
    https://sourceforge.net/p/vbam/bugs/77/

     
    Last edit: Arthur Moore 2014-06-04