I’m running three instances of UML as below;


Say node1:

./linux ubda=rfs1_cow,rfs mem=64M eth0=daemon,10:20:20:20:20:10,unix,/tmp/umlsw1 eth1=daemon,10:20:20:20:30:10,unix,/tmp/umlsw2 ieth2=daemon,10:20:20:20:40:10,unix,/tmp/umlsw3


  Eth0 is configured as


Say node2:


./linux ubda=rfs2_cow,rfs mem=64M eth0=daemon,10:20:20:20:20:20,unix,/tmp/umlsw1 eth1=daemon,10:20:20:20:30:20,unix,/tmp/umlsw2 eth2=daemon,10:20:20:20:40:20,unix,/tmp/umlsw3





Say node3:


./linux ubda=rfs3_cow,rfs mem=64M eth0=daemon,10:20:20:20:20:30,unix,/tmp/umlsw1 eth1=daemon,10:20:20:20:30:30,unix,/tmp/umlsw2 eth2=daemon,10:20:20:20:40:30,unix,/tmp/umlsw3



I want to establish a tunnel from node1’s eth0 to node3’s eth1. There is a protocol stack running in all three nodes.

I can ping from to node2’s interfaces, but not to node1’s eth0 interface.

OSPF detects the neighbors in all three nodes, and I also see the routes are installed.


Also I get a message, “send_sock sending to fd 4 Resource temporarily” in uml_switch.

(In one of the threads I saw “changing the priorities of the UMLs with respect to uml_switch”. If this is the solution, let me know how to

 Change the priority.)


May I know where I’m going wrong?


Thanks in advance






The contents of this e-mail and any attachment(s) are confidential and intended for the named recipient(s) only.
It shall not attach any liability on the originator or HCL or its affiliates. Any views or opinions presented in
this email are solely those of the author and may not necessarily reflect the opinions of HCL or its affiliates.
Any form of reproduction, dissemination, copying, disclosure, modification, distribution and / or publication of
this message without the prior written consent of the author of this e-mail is strictly prohibited. If you have
received this email in error please delete it and notify the sender immediately. Before opening any mail and
attachments please check them for viruses and defect.